Waarom kiezen steeds meer mensen voor kunstgras?

28 november 2019 Bron: Bouw & Wonen
Waarom kiezen steeds meer mensen voor kunstgras?
De tijd dat je van heel ver kon zien of er kunstgras geplaatst was, ligt al een tijdje achter ons. Akkoord, er bestaan nog heel goedkope versies die je liever niet in je eigen tuin legt. Maar het is een beetje zoals met de kerstbomen. Een mooie kunstboom is op het eerste gezicht ook niet meer te onderscheiden van een echte. Als u kiest voor kwalitatief goed kunstgras, zal u het bijna niet kunnen onderscheiden van echt gras. Dus nu het uitzicht geen reden meer is om niet voor kunstgras te gaan, zullen we eens bekijken wat de voordelen van kunstgras zijn.

Geen onderhoud

De meest voor de hand liggende en wellicht belangrijkste reden om te kiezen voor kunstgras is uiteraard dat er bijna geen onderhoud aan is. Het hoeft uiteraard niet gemaaid te worden, waardoor er ook veel minder tuinafval is. Verticuteren, bemesten of sproeien is ook verleden tijd. Het is dus weinig arbeidsintensief en ook ecologisch, omdat er geen water verspild wordt en geen meststoffen aan te pas komen.

Weinig slijtage

Kunstgras is in opmars gekomen omdat er een alternatief voor echt gras gezocht werd voor het aanleggen van sportvelden. Het is vaak moeilijk om echt gras, waar men op sport, goed te onderhouden. Vooral bij hockey en tennis is men al lang overgeschakeld. Wellicht omdat daar zo intensief op gesport wordt, dat de ondergrond er veel onder te lijden heeft. Tegenwoordig vindt men het ook al terug in het voetbal, honkbal en golf. Bovendien, wie wil er niet zo’n mooie kunst putting green om het hele jaar door te kunnen oefenen? Elke sport heeft zo zijn eigen specifieke eisen en zijn eigen type kunstgras. Door het kunstgras op te vullen met zand of rubberkogels blijven de kunstgrassprieten ook mooi rechtop staan.

Voor tuin of terras

Niet alleen in de tuin, maar ook op het terras of dakterras komt kunstgras mooi tot zijn recht. Zo kan je toch genieten van een mooie ‘graspartij’ zelfs als je geen echte tuin hebt. Kijk bijvoorbeeld op buitengewoonkunstgras.nl om u te laten inspireren.

Duurzaam

Om het even samen te vatten, kan je stellen dat kunstgras een duurzaam product is, waardoor het ook steeds vaker te zien is in particuliere tuinen. Zeker met de lange hete zomers die we tegenwoordig meemaken, is het de moeite waard om kunstgras te overwegen. Ook onder speeltoestellen, waar het gras zeer onderhevig is aan slijtage, is het zeker aan te raden. Als het goed aangelegd is, zal het niet verzakken en krijgt ongedierte ook niet de kans om het te beschadigen. Als er lange tijd een grote belasting op gestaan heeft, kan het zelfs mooi terug opgeborsteld worden, zodat het er terug als nieuw uit ziet.

De voordelen van kunstgras zijn legio. Het is dus zeker de moeite waard om het eens te bekijken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo