Tuinaanleg en onderhoud

Kunstgras voor een onderhoudsvrije tuin

Kunstgras voor een onderhoudsvrije tuin
Een eigen tuin is voor veel mensen een droom. De kinderen kunnen er leuk in spelen, je kan er vrienden ontvangen, je kan een barbecue organiseren, kortom je eigen tuin geeft veel mogelijkheden tot ontspanning. Het nadeel van een tuin is dan weer het onderhoud. Terwijl sommige mensen het juist ontspannend vinden om in de tuin te werken, zijn er ook best wel wat mensen die er enorm tegenop kijken. Een van de opties die het onderhoud van de tuin in belangrijke mate kan verminderen, is het laten aanleggen van kunstgras.

Voordelen

Voor een mooie en praktische tuin met weinig onderhoud is kunstgras uitermate geschikt. Met kunstgras hoef je nooit meer te maaien of de kanten kort te houden, je hoeft niet te sproeien, verticuteren of bemesten, nooit meer onkruid verwijderen. Er is nooit een probleem met te veel of te weinig zon en het zwembadje van de kinderen kan zonder problemen de hele zomer blijven staan zonder het gras te beschadigen. Het is ook uitermate geschikt om speeltoestellen op te plaatsen.Voor mensen met een allergie voor gras is het uiteraard ook een heel goed alternatief. Bovendien is het kleurvast en bestand tegen UV stralen. Het heeft ook een lange levensduur van 10 tot 25 jaar. Zo heb je het hele jaar door een mooi groen gazon dat er zeer verzorgd uit ziet.

Laten leggen

Hoewel je kunstgras ook zelf kunt leggen, is het toch een hele klus. Misschien besteedt u het toch liever uit. Kunstgras laten leggen door een specialist geeft bovendien het mooiste resultaat.

Bij het aanleggen van kunstgras komt namelijk heel wat kijken. Zo wordt er eerst gestart met grondwerken. Als er nog gazon in de tuin ligt, moet dat ook nog worden afgegraven en afgevoerd. Dan wordt er gebroken puin of valdemping aangebracht, waarna het oppervlak wordt ge√ęgaliseerd en aangetrild. Pas daarna kan het kunstgras worden aangelegd. Als het kunstgras is aangelegd, worden de kanten afgesneden en wordt het vastgezet met pinnen van 40cm hoog. Daarna wordt het kunstgras nog ingestrooid met speciaal kwartszand dat water doorlaat. Tenslotte wordt het kunstgras opgeborsteld.

Kunstgras kiezen

Er bestaat een zeer uitgebreide keuze in kunstgrassen. De prijs is afhankelijk van het materiaal en meestal geldt de regel, hoe duurder, hoe duurzamer. Meestal is de duurdere variant bijna niet te onderscheiden van echt gras. Als u twijfelt hoe het kunstgras er in het echt uit ziet, kunt u een gratis staal aanvragen.

En nu maar volop genieten van het onderhoudsvrije gras dat het hele jaar door mooi groen blijft.

Ook interessant