Tuin inrichten voor de kids: hier kun je aan denken

Bron: Bouw & Wonen
Tuin inrichten voor de kids: hier kun je aan denken
Heb je kinderen en wil je hen stimuleren om veel buiten te spelen? Dan is het natuurlijk van belang dat je zelf ook een kindvriendelijke tuin hebt. Zeker als je een grote tuin hebt, kun je hier flink mee uitpakken. Er zijn veel manieren om je tuin in te richten voor de kids. Wij helpen je op weg en geven je wat inspiratie!

Speeltoestellen plaatsen

Zijn jouw kids gek op klimmen en klauteren? Dan kan het leuk zijn om speeltoestellen in de tuin te plaatsen als je hier genoeg ruimte voor hebt. Je geeft jouw kinderen op deze manier de mogelijkheid om lekker veel buiten te spelen en veel tijd in de tuin door te brengen. Bij speeltoestellen heb je natuurlijk eindeloos mogelijkheden. Waar je aan zou kunnen denken? Bijvoorbeeld aan een trampoline, schommel, glijbaan of klimrek. Heb je twee rechterhanden? Dan kan het ook leuk zijn om zelf aan de slag te gaan met het maken van bijvoorbeeld een hut voor in de tuin waar je kinderen kunnen spelen.

Zachte ondergrond realiseren

Kies je ervoor om speelgelegenheid voor de kids te creŽren? Dan wil je natuurlijk wel dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Kinderen kunnen namelijk nogal ver gaan met klimmen en klauteren en het kan dus zeker voorkomen dat zij zo nu en dan ten val komen. Het is daarom belangrijk om in de tuin een zachte ondergrond te realiseren. Je moet zien te voorkomen dat je kinderen bijvoorbeeld hard op tegels terechtkomen, want dit kan vervelende gevolgen hebben. Bij een zachte ondergrond zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan rubberen tegels of kunstgras.

Voor schaduw zorgen

Niet alleen het realiseren van een zachte ondergrond is belangrijk. Ook is het van belang dat je in de tuin voor voldoende schaduw zorgt. Als het mooi weer is, zou het zomaar kunnen dat jouw kinderen niet meer uit de tuin weg zijn te krijgen. Maar spelen in de volle zon is niet altijd goed. Zorg er daarom met behulp van zonwering of parasols voor dat je ook genoeg schaduwplekken creŽert. En vergeet je kids natuurlijk ook niet gewoon goed in te smeren!

Aparte plek maken

Je zou er ook over na kunnen denken om een bepaalde plek in de tuin speciaal voor de kids te maken. Denk bijvoorbeeld aan een eigen zithoek. Deze zithoek kun je dan zo gezellig mogelijk maken voor de kids en zij kunnen hier dan uiteraard bij helpen. Door een leuke plek voor de kinderen te maken in de tuin, is de kans groot dat zij hier veel tijd willen doorbrengen. En op deze manier kunnen zij wellicht ook het spelen binnen naar buiten verplaatsen!

De tuin inrichten voor de kids is zeker handig om te doen om het buitenspelen te stimuleren. Echter kan het nog best een klus zijn om een kindvriendelijke tuin te maken. Deze tips kunnen je wellicht alvast wat inspiratie geven. Hoe leuker jouw tuin eruit ziet voor de kinderen, hoe groter de kans dat zij hier urenlang kunnen spenderen!

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo