Tuinmeubels

Genieten van een lounge in de tuin

Genieten van een lounge in de tuin
Met de zomer op volle toeren en het gevoel dat we mekaar beter thuis in kleine kring ontmoeten, droomt iedereen van een mooie, uitnodigende tuin. Een tuin met een mooie balans van natuur en plaats om te genieten. Een tuin met plaatsen in de zon, of in de schaduw. Plaats om te zitten, liggen of luieren. Plaats voor kinderen om te spelen of voor volwassenen om zich te ontspannen. Een plaats om samen van een glaasje te genieten of buiten te eten. Een tuin kan veel verschillende functies hebben en elke functie vraagt zijn eigen inkleding. Om wat inspiratie op te doen, kunt u terecht bij Van der Garde tuinmeubels.

Relax in de juiste setting

Als je nadenkt over de inrichting van het terras, is het niet moeilijk om weg te dromen van een leuke barbecue met vrienden. Te beginnen met een aperitief in een stijlvolle lounge set met zachte kleurrijke kussens waar je lekker in kan wegzakken. De verhalen van verloren tijd worden verteld en iedereen voelt zich terug verbonden alsof de vorige ontmoeting gisteren was. Het vuur van de barbecue is ondertussen lekker aan het branden en het eten wordt gegaard. Het gezelschap verplaatst zich naar de tuintafel om te genieten van een heerlijke, eenvoudige maaltijd. De kinderen zijn ook blij mekaar terug te zien en spelen graag samen wat verderop in de tuin. De schommel, de trampoline, het spelletje kubb, de zandbak, er is voor elke leeftijd wel iets waar de kinderen en zelfs de volwassenen zich mee kunnen ontspannen. Een zwemvijver, zwembad of jacuzzi is nog een trapje hoger en uiteraard voor de grotere budgetten. Maar waar je ook van droomt, denk eerst goed na over de uitwerking, zodat het totaalplaatje er nog steeds rustgevend en uitnodigend uit ziet.

Het plan

In plaats van onmiddellijk te beginnen met bloemen aanplanten en een terras aan te leggen is het aangewezen om na te denken over het geheel. Daarmee bekijk je niet enkel elk onderdeel apart, maar probeer je het overzicht te bewaren. Daarbij bekijk je het geheel van de tuin, met de woning erbij. Hoe ziet de tuin eruit vanuit de woning? En hoe ziet de woning eruit bekeken vanuit de tuin? Alles hoort in harmonie te zijn zodat je tot rust kunt komen, zowel binnen als buiten. Zorg er ook voor dat de tuin past bij de stijl van het huis. Een heel klassieke woning kan een klassieke inrichting van de tuin gebruiken en een moderne woning is het mooist met heel moderne meubeltjes in de tuin. Een tuinarchitect is ongetwijfeld een meerwaarde om tot een mooi resultaat te komen. Maar wie creatief is, kan ook best zelf aan de slag gaan. Kijk daarom eerst goed rond om voor jezelf te bepalen wat jouw smaak is en vooral wat zeker niet jouw smaak is.

Tips

Vergeet niet om ook schaduwplekken te creëren. Dit kan met een mooie parasol of een grote boom in de tuin. Een boom is een mooi natuurlijk element in de tuin dat in de winter meer licht doorlaat, omdat de bladeren dan gevallen zijn en in de zomer een goede verkoeling kan bieden onder een dik bladerdak. In de herfst biedt een boom ook een mooi en kleurrijk schouwspel. Wie maar een kleine tuin heeft, of enkel een terras kan beter een goede parasol overwegen. Het grote voordeel van een parasol is dat je die kan plaatsen of weghalen wanneer je zelf wilt. Dus in het tussenseizoen kan je de parasol opbergen, zodat de zon volop kan binnen schijnen. En in de zomer wordt de parasol bijna dagelijks opzet, zodat het terras en de woning niet oververhit.

Bij het ontwerp mag je ook zeker niet vergeten aan tuinverlichting te denken. Als je bezoek hebt en je blijft tot de late uurtjes in de tuin, dan is sfeerverlichting onontbeerlijk. Maar zelfs als je gewoon ’s avonds binnen zit en de tuinverlichting brandt, draagt het ongetwijfeld bij aan de gezelligheid in huis.

Ook interessant