Veranda - Overkappingen

Een overkapping plaatsen? 4x waarom je het wél moet doen

Een overkapping plaatsen? 4x waarom je het wél moet doen
Denk jij erover na om een overkapping te plaatsen? Dan is dit artikel er om je te vertellen waarom je dat wél moet doen. Het brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Het is nu misschien geen weer om in de tuin te zitten, maar juist nu moet je nadenken over de plannen van je tuin.

1. Je kunt altijd buiten zitten

Of je nu gebruik maakt van een polycarbonaat dakpakket of ander materiaal, met een stevige en kwalitatieve overkapping kun je altijd buiten zitten. Ook in hartje winter, al wil je dan waarschijnlijk wel gebruik maken van een warmte element. Een overkapping plaatsen is wel iets waar je over na moet denken, want je kunt deze niet zomaar weer weghalen. Is het in de zomer dertig graden inclusief felle zon? Dan wil je niet constant in de zon zitten, maar af en toe een schaduwvrij plekje opzoeken. En dat kan perfect met een overkapping. Weer of geen weer, met een overkapping kun je altijd buiten zitten.

2. Het is een uitbreiding van je tuin

Een overkapping met kanaalplaat als materiaal maakt je tuin niet per se groter, maar tóch is het een uitbreiding van je tuin. Waarom? Onder andere omdat het meerwaarde voor je huis biedt. Je tuin ziet er fraai uit, wat bijdraagt aan de uitstraling van je woning. Mocht je je woning verkopen, weet je in ieder geval dat je huis iets meer waard is. Nog een voordeel: met een overkapping plaatsen heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt deze vastmaken aan de gevel van je woning, maar de overkapping kun je ook vrijstaand in je tuin plaatsen.

3. Je hebt meer opbergruimte

Een overkapping plaatsen is eenvoudig en daarnaast is het ook makkelijk uit te breiden naar bijvoorbeeld een veranda. Naast de uitbreiding van je tuin biedt een overkapping ook meer opbergruimte. Moet jij iedere winter al je tuinmeubels weer naar zolder slepen, omdat deze droog moeten blijven? Met een overkapping hoeft dit niet meer. Je spullen kunnen veilig en droog onder de overkapping overwinteren, zonder dat het ze aantast. Tuingereedschap of potplanten? Ook die komen de winter prima door onder de overkapping.

4. Je hebt (meestal) geen vergunning nodig

Veel mensen denken dat je bij een overkapping plaatsen rekening moet houden met het aanvragen van een vergunning. Goed nieuws: meestal hoeft dat niet! Het klopt dat je bij de meeste uitbreidingen van je huis een vergunning nodig hebt, maar bij een overkapping meestal dus niet. Vaak zijn er wel voorwaarden waar je je aan moet houden, maar als je overkapping niet groter is dan dertig vierkante meter hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Mocht je echt een overkapping gaan plaatsen, check dan voor de zekerheid bij je gemeente of hier regels voor zijn.

Ook interessant