Muurbekleding

Stoopen & Meeûs verruimt aanbod voor het eerst met kant-en-klare pleister ConQrete

Stoopen & Meeûs verruimt aanbod voor het eerst met kant-en-klare pleister ConQrete
Doorheen de jaren ontwikkelde Stoopen & Meeûs een stevige reputatie in pigmenten, verven en pleisters in poedervorm. De producten van de Antwerpse onderneming die wereldwijd door vakmannen worden ingezet om prachtige decoratieve afwerkingen te verwezenlijken, vereisen een hoge mate van technische kennis. Nu verruimt Stoopen & Meeûs voor het eerst in 127 jaar zijn aanbod met een kant-en-klare pleister. Die kunnen professionals zonder al te veel extra opleiding evenzeer tot unieke resultaten brengen. ConQrete, de nieuwkomer in dit segment, sluit met zijn echte betonlook aan bij de groeiende markt van minder strakke afwerkingen in het interieur.

Het nieuwste product van Stoopen & Meeûs moet niet meer gemengd worden, maar komt als een readymix pasta die eenvoudig met een stucspaan in slechts één enkele laag wordt geplaatst. Op muren binnenshuis geeft dit een ultramat eindresultaat en een natuurlijke minerale look. Er is keuze uit drie grijze en drie beige tinten. Zolang de ondergrond egaal, schoon en droog is, kan de ingekleurde pasta puur decoratief ook op hout, mdf en meubels toegepast worden.

“De markt voor decoratieve technieken groeit enorm. Vooral de natuurlijke en authentieke look met een exclusieve uitstraling krijgt veel aandacht. Met onze decoratieve afwerkingen in het premiumsegment als ruggengraat van het bedrijf willen wij als specialist op dat vlak mee het voortouw nemen en ons aanbod in die zin uitbreiden”, legt ceo Erik Van Heuven enthousiast uit.


Stoopen & Meeûs verruimt aanbod voor het eerst met kant-en-klare verf ConQrete
Erik Van Heuven

Gezond leef- en werkklimaat

Door de steeds groeiende aandacht voor het klimaat is de duurzaamheidstrend overgewaaid naar het interieur. De oorsprong van materialen, hoe gezond en hernieuwbaar ze zijn, wordt alsmaar belangrijker. Dat heeft ook zijn invloed op de interieurinrichting. Stoopen & Meeûs speelt hier al jaren doelbewust op in en het bedrijf zet met de ontwikkeling van de nieuwe productlijnen deze trend verder.

Nieuwkomer ConQrete beantwoordt aan de toenemende trend van het gebruik van gezonde producten en materialen. Met kalk als belangrijk ingrediënt draagt de nieuwe decoratieve pleister in zijn pure vorm bij tot een gezondere leef- en werkomgeving.

Een genot om mee aan de slag te gaan

Mits een eenvoudige demonstratie kunnen vaklui, zelfs met weinig tot geen ervaring in decoratieve technieken, met ConQrete aan de slag. Het product is direct klaar om te gebruiken. Met slechts één enkele laag creëer je eenvoudig een rasechte betonlook. ConQrete biedt bovendien heel wat decoratieve mogelijkheden. Er is veel ruimte voor creativiteit en artistieke vrijheid mede door het uniek assortiment aan beschermingswaxen. Handige mensen zullen er veel plezier en voldoening aan beleven. Voor diegenen die onbekend zijn met decoratieve technieken is het een makkelijke instap naar het vak van schilder-decorateur.

Ook interessant