Muurbekleding

Deze kleuren verf zorgen voor meer licht in jouw huis

Deze kleuren verf zorgen voor meer licht in jouw huis
Wil je jouw huis lichter maken met de juiste kleuren? Vaak kan eenzelfde kleur er geheel anders uitzien onder invloed van het licht dat erop schijnt. Factoren die hierop van invloed zijn:

  • De ligging van de kamer
  • Of er daglicht of kunstmatig licht is
  • Het tijdstip van de dag.

Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw woning lichter lijkt en je de juiste verf kiest? Lees snel verder voor meer informatie over het lichter maken van jouw woning.

Verf voor ruimtes waar de hele dag zonlicht is

Als je verf zoekt voor ruimtes waar de hele dag zonlicht is, kun je vrijwel elke kleur gebruiken. Profiteer van het daglicht en maak de keuze lichte tinten die het daglicht weerkaatsen. Met Sikkens verf of Sigma verf zit je altijd goed. Voeg je gouden tinten toe, dan zal dit een zonniger effect geven. Lichte tinten zorgen voor een rustiger en koeler interieur.

Verf voor ruimtes met alleen ochtendlicht

Komt er vooral ochtendlicht je kamer binnen? Dan zal er bij zonsopgang een vleugje paars te zien zijn wat gedurende de ochtend in blauw verandert. Wil je op ieder moment van de dag van het licht profiteren, dan is het aan te raden je muren lichtgroen of lichtblauw te verven. Het ochtendlicht geeft je kamer dan een sfeervolle uitstraling en ook de rest van de dag komt er voldoende licht binnen.

Verf voor ruimtes met een late middagzon

Als je ruimtes hebt die alleen late middagzon ontvangen, zullen deze ‘s ochtends koeler zijn en later op de dag warmer worden. Je kunt dan ook het beste voor zonnige gele tinten kiezen, zodat je een fijne ruimte voor de ochtend creëert. Je kunt ook kiezen voor koele kleuren, zodat je een rustgevende plek krijgt. Lichte grijstinten zijn bijvoorbeeld perfect voor alle ruimtes.

Ruimtes met weinig daglicht

Heb je ruimtes die weinig daglicht ontvangen? Maak dan de keuze voor warme tinten, zodat de ruimte niet meer zo koel oogt. Kies voor mooie goudtinten of een oranjeachtige kleur, zodat de kamer en warme uitstraling krijgt.

Start met het verven van jouw ruimtes

Je weet nu precies hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw ruimtes lichter ogen. Direct aan de slag? Zorg er dan voor dat je kwalitatieve verf in huis hebt. Maak gebruik van onze tips en zie een verbluffend resultaat!