Geef je tuin een nieuwe look door jouw tuinhuis te schilderen

20 augustus 2020 Bron: Bouw & Wonen
Geef je tuin een nieuwe look door jouw tuinhuis te schilderen
Als je thuis naar buiten kijkt om te genieten van de tuin, kan je er wel eens op uitgekeken raken. Een manier om de tuin meteen een heel nieuwe look te geven, is door het tuinhuis te trakteren op een nieuw likje verf. In plaats van een gewone beits of vernis, kan er een heel nieuwe wereld opengaan om eens te opteren voor een leuke frisse kleur. Sigma biedt verschillende soorten verf aan in allerlei kleuren. Je kunt er vast wel wat ideetjes opdoen voor een kleurtje dat past bij jouw eigen steil en persoonlijkheid.

De tuin

Een leuke tuin is een mooie aanvulling van de leefruimte van de woning. In de tuin is het heerlijk vertoeven. Dit kan het hele jaar rond. Je kan er gezellig op een stoeltje een boekje lezen, je kan een moestuintje aanleggen, de kinderen kunnen lekker buiten spelen of je kan vrienden uitnodigen voor een gezellig avondje. Waar je ook voor kiest, een tuinhuis is of schuurtje is onontbeerlijk om de nodige spulletjes in op te bergen. Maar dat tuinhuis maakt ook een deel uit van het geheel en moet daar bijgevolg ook bij passen. Daarom kijken we liefst niet enkel naar de praktische kant, maar gaan we ook naar het uiterlijk kijken. Hoe kiezen we een tuinhuis?

Tuinhuis

Om de juiste tuinberging te kiezen, kan je best 3 zaken in beschouwing nemen, nl. waarvoor ga je het gebruiken, wat is de beschikbare plaats en hoeveel mag het kosten? Hierbij is het eerste punt wel het allerbelangrijkste. Bekijk vooraf goed wat je er wilt opbergen. Is het enkel om gereedschappen op te bergen? Wil je er ook een atelier van maken? Of dient het eerder als pool house? In het eerste geval, kan je het tuinhuis achter in de tuin wegstoppen, maar in het laatste geval, zal het meer prominent in beeld zijn en zich vlak bij het zwembad bevinden. Als het een atelier is, kan je er ook voor opteren om het achter in de tuin te zetten zodat je rustig kan werken. Maar ongeacht waar je voor kiest, verlies in geen geval het budget uit het oog.

Kleuren en smaken

Iedereen weet, over kleuren en smaken valt niet te twisten, dus in deze is de keuze legio. Als je het tuinhuis gaat schilderen, kan je best een stijl kiezen die in harmonie is met de tuin en de woning. Dat zal altijd meer rust geven en daardoor kan je ook beter genieten van de tuin. Dus maak gebruik van de tijd dat je thuis bent om de handen uit de mouwen te steken en eindelijk dat klusje te klaren. Daar kan je achteraf alleen maar plezier van hebben.

Verlichting

Een mooie tuin wordt nog veel mooier met de juiste verlichting. Op die manier is het ook nog heerlijk in de tuin vertoeven op de zwoele zomeravonden. Zelfs als je gewoon binnen zit, is het aangenaam om een mooi verlichte tuin te hebben. Dat geeft een meer ruimtelijk en open gevoel dan wanneer je buiten enkel duisternis hebt. Er is een heel gamma aan mooie ledverlichting beschikbaar van heel klassiek tot hypermodern zodat het ook bij elke stijl past. Informeer je vooral goed over de mogelijkheden en let erop dat buitenverlichting aan bepaalde eisen moet voldoen, zoals waterdichtheid en algemene weerbestendigheid.

Genieten

Als je tuin mooi op orde is, alles netjes geschilderd en je hebt daarbij ook nog een mooi terras, kan je er volop van beginnen genieten. Nodig je beste vrienden uit en geniet zo nog meer van jouw tuin bij een natje en een droogje. Een leuke barbecue is uiteraard zeer populair in de lage landen. Maar ook als je een dagje lekker voor jezelf hebt, kan je in een hoekje met een boekje genieten van de rust en kalmte van de eigen tuin.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo