Zo richt je je tuin met plantenbakken in

Bron: Bouw & Wonen
Zo richt je je tuin met plantenbakken in
Stel je even voor: houten vlonder, loungebank en zon! Wie wil dat niet. Wie een tuin heeft, wil daar met volle teugen van genieten. Daar voegen bakken vol planten en boompjes nou net die finishing touch aan toe. In een eigen stijl, of dat nu houten- kunststof- of stalen plantenbakken zijn. Maar voor het zover is…

Het is de ergernis van menig bewoner van een nieuw huis: de tuin. Niet omdat de tuin ze tegenstaat, in tegendeel zelfs. Een fijne tuin is de slagroom op de woningtaart. Tegelijkertijd is die nog onontgonnen tuin, een kale strook grond die bij een klein beetje regen al in een modderpoel verandert, minder leuk en vooral minder handig.

Het is de reden dat na een verhuizing, of zelfs al tijdens het sjouwen van de meubels, de tuin wordt aangepakt. Extra grond erop, bemesten, gras inzaaien en zoden uitrollen, terras leggen, speelplek voor de kinderen creëren, struiken de grond in en een heg planten.

Tuin krijgt stijlvolle aanblik met polyester plantenbak

Als dat eenmaal voor elkaar is, begint het inrichten van de tuin. Voor veel mensen een heerlijk moment. Behalve dat er loungebanken en tuintafels worden neergezet, komen er kleur en geur in de tuin door de aanschaf van bloeiende planten.

Die vinden steeds vaker niet alleen een plek in borders, maar ook bijvoorbeeld in een polyester plantenbak. Een onbreekbare polyester plantenbak ziet er prachtig uit op het terras. Op deze manier krijgt de tuin een stijlvolle aanblik. De plantenbakken zijn er in verschillende formaten en vormen. Met als voordeel dat je ze net zo gemakkelijk binnen een plaats geeft waardoor eenjarige planten tegen vorst worden beschermd. Dan wel even iets eronder zetten in verband met doorsijpelend water. De polyester plantenbakken zijn namelijk poreus. Om dit te voorkomen is het trouwens mogelijk een coating aan te laten brengen.

Houten overkapping vraagt aankleding met hardhouten plantenbakken

Is er in de tuin veel met hout gewerkt en is er bijvoorbeeld een hardhouten overkapping aangebracht, dan is dat mooi aan te kleden met een hardhouten plantenbak. Deze bakken bieden de gelegenheid om nog meer kleur in de tuin aan te brengen door ze over te schilderen, in iedere gewenste kleur. De houten plantenbak is van naaldhout, vurenhout of hardhout gemaakt en is geďmpregneerd, waardoor deze duurzame bak tegen weersinvloeden beschermd is.

Omlijst een boom met cortenstaal plantenbak

Behalve kunststof en hout zijn stalen plantenbakken een trend. Vooral de cortenstaal plantenbak wint terrein. De cortenstaal plantenbak staat prachtig in een moderne tuin, maar evenzo goed in een wilde bloementuin of Engelse tuin met strak gazon. De plantenbakken zijn net zo sterk als roestvrijstalen bakken, maar met die prachtige roestbruine kleur. De cortenstaal plantenbak is er met en zonder bodem. Zonder bodem? Dan zijn ze goed in een border in te zetten. Of als om’lijsting’ van een boom. Op deze wijze krijgen spelende kinderen en ook dieren geen kans de stam van de boom te beschadigen. Naast dat het bescherming biedt, ziet het er fraai uit.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo