Voordelige hypotheek afsluiten? Dit zijn de opties!

17 maart 2021 Bron: Bouw & Wonen
Voordelige hypotheek afsluiten? Dit zijn de opties!
Gefeliciteerd, je hebt een woning op het oog of hebt zelfs al een bod uitgebracht! Nu breekt de spannende periode rond het afsluiten van een hypotheek aan. Lukt het je om de woning te bekostigen middels de hypotheek? Welke maandlasten brengt de hypotheek met zich mee en in welke mate drukt dit op jullie financiŽn? Enzovoorts. Door een onafhankelijke hypotheekadviseur in de arm te nemen, vind je een voordelige hypotheek voor de aankoop van jouw droomwoning. Deze pagina toont je een aantal tips, die goed van pas komen bij het afsluiten van een hypotheek.

Bespaar door voor een online hypotheekadviseur te kiezen

Een van de mogelijkheden om te besparen op het afsluiten van een hypotheek is de keuze voor een online hypotheekadviseur. Een online hypotheekadviseur rekent over het algemeen lagere advieskosten. Je hoeft daarbij niet op kantoor langs te komen, wat je naast geld ook tijd bespaart! Een voorbeeld van zoín onafhankelijke online hypotheekadviseur is Ikbenfrits.nl. Deze partij vergelijkt de hypotheken van meer dan dertig verschillende aanbieders.

Kies voor een woning met NHG-garantie

Om de maandlasten zo laag mogelijk te houden, kan het slim zijn om voor een woning met NHG-garantie te kiezen. Kredietverstrekkers bieden een lagere rente aan op leningen die binnen de grens van de NHG-garantie afgesloten wordt. Houd er rekening mee, dat deze grens net boven de drie ton ligt. Het betekent dat je bij duurdere woningen niet kunt profiteren van deze korting op je hypotheekrente.

Betaal een deel van de woning zelf

Een andere manier om de rente op je hypotheek te drukken, is door een deel van de woning zelf te bekostigen. Zo hoef je een lager percentage van de woningwaarde te lenen, waarvoor de hypotheekverstrekker je beloont. De hypotheekverstrekker loopt in dit geval immers een lager risico. Ook tijdens de looptijd van de hypotheek kan de hypotheekrente meebewegen met het percentage van de woningwaarde wat nog moet worden afgelost. Dit is niet standaard zo. Laat je hierover adviseren door een hypotheekadviseur.

Lagere rente door groene woning

Tot slot kan het lonen om voor een woning met een groen energielabel te kiezen. Verschillende hypotheekverstrekkers bieden een lagere rente aan op hypotheken voor woningen met energielabel A. Let op, je woning zal aan een aantal eisen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deze korting op de hypotheekrente. Laat je ook hierover adviseren door je adviseur bij het afsluiten van de hypotheek.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo