Je wil een lening, maar je huisbankier zegt 'neen'. Wat nu?

12 november 2020 Bron: Credishop
Je wil een lening, maar je huisbankier zegt 'neen'. Wat nu?
Je wil een huis of appartement kopen, maar er zijn nog andere kapers op de kust. Bijkomend probleem: je bent helemaal niet zeker dat de bank je een lening zal toekennen. En de woning kopen zonder te lenen, is geen optie. Wat zijn jouw mogelijkheden?

Opschortende voorwaarde in de compromis

Laat in de compromis altijd een opschortende voorwaarde opnemen met betrekking tot het toekennen van een woonlening. Die clausule zorgt ervoor dat je zonder kosten onder de aankoop van de woning uit kan als je geen lening krijgt. Zonder die clausule zal je een schadevergoeding moeten betalen als je de verkoopovereenkomst verbreekt. Vaak bedraagt die 10% van de verkoopprijs ů

Bovendien kan de verkoper de woning intussen niet aan iemand anders verkopen en heb je wat tijd om een lening te zoeken. De verkoper zal wellicht vragen dat in de opschortende voorwaarde een concrete termijn opgenomen wordt waarbinnen je uitsluitsel moet geven over het krijgen van een krediet. Dat is niet onlogisch, want dit geeft hem meer zekerheid.

Op zoek naar een woonlening

Vervolgens ga je, zoals zoveel Belgen, bij je huisbankier aankloppen voor een hypothecair krediet. Weet echter dat een bank enkel de eigen kredieten kan aanbieden. Als je buiten de acceptatievoorwaarden van de bank valt, dan kan je bij die bank geen hypotheeklening krijgen. Zo eenvoudig is het.

Daarom is het vaak interessanter om meteen naar een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecaire kredieten te stappen. Die werkt met verschillende kredietverstrekkers samen en gaat voor jou op zoek naar de kredietformule die het best bij jou past. Hij kent de voorwaarden van de verschillende kredietgevers door en door en kan dus vrij goed inschatten hoe en waar jij best een lening kunt krijgen.

Meteen afspraak maken

Credishop is een onafhankelijke kredietbemiddelaar in hypotheken en heeft kantoren in heel BelgiŰ. Je vindt hier een Credishop-kantoor in jouw regio. Maak meteen een afspraak om jouw plannen te bespreken. Onze specialisten luisteren naar je verhaal en zullen voor jou een oplossing zoeken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo