Welke kosten betaal je bij een herfinanciering van je lening?

  BE   27 oktober 2020 Bron: Credishop
Welke kosten betaal je bij een herfinanciering van je lening?
Je lening herfinancieren is vaak interessant, maar er zijn ook kosten aan verbonden waar je ook rekening mee moet houden. We zetten ze graag voor jou op een rijtje.

Kosten voor de handlichting voor je hypothecaire lening

De bank waar je jouw huidige woonlening afgesloten hebt, heeft bepaalde waarborgen geist. Die waarborgen moeten nu verdwijnen. Dat noemen we de handlichting. Pas daarna is je pand vrij van hypotheek en kan er een nieuwe waarborg genomen worden. Voor deze handlichting betaal je kosten.

Nieuwe hypothecaire inschrijving

Je nieuwe kredietverstrekker wil uiteraard ook waarborgen, onder de vorm van een hypothecaire inschrijving op je woning. Zo krijgt hij meer zekerheid dat je jouw hypothecaire lening correct zult terugbetalen. Ook hieraan hangen kosten vast.

Nieuwe dossierkosten

Voor je herfinancieringslening betaal je dossierkosten aan de kredietgever. Maximaal bedragen die 500 euro.

Schattingskosten

De kredietverstrekker van je herfinancieringslening zal je vragen om een schatting van je woning. Gemiddeld bedraagt de kostprijs van zon schatting 250 euro.

Notariskosten

Ook voor een herfinanciering van je woonlening moet je bij de notaris langsgaan. De notariskosten omvatten het ereloon, kosten voor de opzoeking van eerdere hypothecaire inschrijvingen ten voordele van andere kredietgevers, het overschrijven van de hypotheek op het Kantoor Rechtszekerheid, het nagaan of je fiscale of sociale schulden hebt,

Extra verzekeringsproducten bij je woonkrediet

Banken trachten je bij een woonkrediet extra producten te verkopen, zoals een schuldsaldo- en/of brandverzekering. Let hier mee op. Vaak zijn dergelijke polissen duurder bij de bank dan bij andere verzekeraars. Je bent ook helemaal niet verplicht om die producten bij de bank af te nemen. Laat je goed informeren. Zo vermijd je dat je te veel betaalt!

Ga naar een onafhankelijk kredietbemiddelaar

Overweeg je om je hypothecair krediet te herfinancieren? Stap dan naar een onafhankelijk bemiddelaar in hypothecair krediet, zoals Credishop. Onze specialisten bespreken met jou je plannen, maken een simulatie en vergelijken kredietvoorstellen van verschillende kredietverstrekkers. Maak vandaag nog een afspraak bij een Credishop-kantoor in je buurt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo