Tuin

Vijfentwintig jaar intensief tuinieren beloond

Na Rillaar, Waanrode, Schaffen en Langdorp mag Drieslinter zich nu even de thuishaven van de leukste tuin van het Hageland noemen. Eigenaar van de groene parel in kwestie is de familie Mellaerts-Beelen die zopas de jubileumeditie van ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’ won.
Afgelopen voorjaar en zomer konden Hagelandse tuinbezitters voor de vijfde keer meedingen naar een ereplaats in de tuinwedstrijd die organisatoren Helene Janssens & Koen Teeuws (ERA Janssens & Janssens) en acteur/presentator Koen De Bouw jaarlijks naar de meest plezante, knusse, charmante, boeiende of aparte tuinen van de regio leidt.

Op zondag 10 juli trok de jury op tuinenvisite met in haar zog talrijke liefhebbers die even benieuwd waren naar de vijf genomineerde gaarden. Aan het einde van de dag lieten de drie juryleden Koen De Bouw, Patrick Van de Velde en Jan Van Goidsenhoven achter gesloten deuren hun persoonlijke voorkeur optekenen. Het tuinminnende publiek kon vanaf dan acht weken lang zijn stem uitbrengen via de website van de wedstrijd of per sms.
De vergelijking van de beoordeling door de jury met de resultaten van het stemmen – beide werpen even veel gewicht in de schaal - wees de familie Mellaerts-Beelen als uiteindelijke winnaar aan.

Al kan er maar één de uitverkorene zijn, alle genomineerde tuinen waren dit jaar absoluut aan elkaar gewaagd. Ook de persoonlijke paradijsjes van de familie Boogaerts-Van Horebeek in Binkom, Elza Vanhoudt in Assent, Theo Dehert in Molenbeek-Wersbeek en Edith Decoster in Lubbeek verdienen daarom een dikke pluim.

Op zondag 9 oktober kregen Jef en Suzanne Mellaerts-Belen tijdens de jaarlijkse contactdag van ERA Janssens & Janssens uit handen van Koen De Bouw een waardecheque van zeshonderdvijftig euro, geschonken door Teakspecialist Full House in Sint-Joris-Winge.
De andere vier genomineerden ontvingen elk een plantenbon ter waarde van honderd euro van Boomkwekerijen Van Goidsenhoven in Holsbeek. Ook Wendy Bex, die met haar gok het totale aantal uitgebrachte stemmen het dichtst benaderde, mocht er zo eentje mee naar huis nemen. De winnaar van de verrassingsprijs, voor de bezoekers die op 10 juli in minstens drie van de vijf tuinen hun kaart lieten afstempelen, werd ter plaatse bepaald door de onschuldige hand van Robin Janssens, de jeugdige ontwerper van de thematekening voor Mijn Tuin, mijn Thuis 2011.

Ook interessant