Tuin

Leukste Hagelandse tuin van 2009 ligt in Schaffen

Wie er zondag 25 oktober in Aarschot bij was, kon er getuige van zijn hoe Schaffenaar Geert Pollet uit handen van acteur-presentator Koen De Bouw en Agnes Roosen, namens Jetaircenter Diest-Leuven-Aarschot, een vakantiecheque van € 650 kreeg.

Daarmee werden Geert en zijn gezin officieel tot winnaars gekroond van de tuinwedstrijd ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’, die dit jaar voor de derde opeenvolgende keer op initiatief van vastgoedmakelaar ERA Janssens & Janssens werd georganiseerd.

Vanaf 1 mei tot en met 5 juli kon elke Hagelandse tuinbezitter meedingen naar het etiket van plezantste, coolste, meest knusse, charmante, boeiende, geheimzinnige, sfeervolle of aparte tuin van de regio. Uit alle inzendingen werden vijf kandidaat-winnaars gedestilleerd, die op zondag 2 augustus juryleden Koen De Bouw, Patrick Van de Velde en Conny Asselberghs over het tuinpad kregen.
Het publiek kon dit jaar voor het eerst een volledige dag op tuinentoer, waarna de liefhebbers - en al wie de weg naar de website van ERA Janssens & Janssens kon vinden - elektronisch of via sms hun persoonlijke favoriet kenbaar konden maken. Stemmen was mogelijk tot en met woensdag 2 september. Er werd 3453 keer gekozen.
In tegenstelling tot de voorgaande jaren - toen waren de meningen verdeeld - was de jury deze keer unaniem in zijn voorkeur voor één welbepaalde tuin: die van de familie Pollet.

Koen De Bouw: “Ik vond het dit jaar allemaal erg ‘eerlijke’ inzendingen: foto’s van tuinen die op een pure manier getuigden van het gevoel dat de eigenaars er in gelegd hebben. Dat dat gevoel voor iedereen anders is, kan je duidelijk merken aan alle vijf de pareltjes die genomineerd werden en die elk een unieke eigenheid hebben. Ik denk dat de jury echt met de handen in het haar zou hebben gezeten als er niet de tuin van de familie Pollet was geweest. Die sprong er toch wel een beetje uit. Het was de variatie aan natuurlijke en avontuurlijke elementen in combinatie met het rustgevende en tegelijk kindvriendelijke karakter van de door Geert Pollet zelf ontworpen tuin die voor ons de doorslag gaf.”

Met zijn in een waar natuurparadijs uitgewerkte originele concept van een zwemvijver met onder meer een geïntegreerd strandje, een aangrenzende pergola en een heuse death ride voor jong en oud, wist de Schaffenaar de jury te overtuigen. Aangezien veel stemmers er net zo over dachten, kon de familie Pollet de nominatie voor de overwinning van deze derde editie van ‘Mijn tuin, mijn Thuis’ verzilveren. Geert en zijn echtgenote waren maar wat blij dat zoonlief hen had kunnen overhalen om deel te nemen. Benieuwd of hij de vakantiebestemming in de brochure van Jetaircenter mag kiezen.

Het dient nog gezegd dat de groene juweeltjes van Yvan Vanderwaeren uit Tienen, Jef Hermans uit Tielt-Winge, Prosper Alen uit Diest en Guido & Jettie Crauwels-Verbiest uit Sint-Joris-Winge een even eervolle vermelding verdienden en kregen.

De prijsuitreiking, die plaatsvond aan het nieuwe kantoor van ERA Janssens & Janssens aan de Diestsesteenweg in Aarschot, werd feestelijk voortgezet met een optreden van crooner Garry Hagger.

Ook interessant