Tuin

Vijf genomineerden 'Mijn Tuin, mijn Thuis' 2008 bekend

De vijf tuinbezitters die aanstaande zondag 24 augustus Koen De Bouw én een tuinminnend publiek mogen verwachten, zijn bekend. Uitverkorenen zijn Jos Eyletten uit Waanrode, de familie Tuerlinckx-Coolens uit Messelbroek, Hugo Van Eyken uit Testelt, Chris Huygens-Boschmans uit Scherpenheuvel en de familie Michils-Berghmans uit Langdorp. Voor deze laatsten is het trouwens hun tweede nominatie, nadat ze in 2007 nipt naast de overwinning grepen.

Van 2 juni tot en met 9 augustus konden Hagelanders met een hart voor hun tuin deelnemen aan de wedstrijd ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’ die vastgoedkantoor ERA Janssens & Janssens uit Tielt-Winge vorig jaar voor het eerst organiseerde. Helene Janssens en Koen Teeuws gingen ook deze keer weer op zoek naar de meest aparte, coole, verrassende of gezellige tuin van de regio. Al leken de weergoden in eerste instantie dezelfde fratsen als tijdens de vorige editie uit te halen, de extra maand maakte het voor een stuk goed. Met als resultaat eenendertig gegadigden die aan de hand van twee meegestuurde foto’s de troeven van hun tuin in de kijker zetten. Daarop weerhield de jury vijf kanshebbers op de hoofdprijs van € 650.

In tegenstelling tot vorig jaar zullen niet alleen de ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’-juryleden Koen De Bouw, Conny Asselberghs en Patrick Van de Velde het traject van de vijf tuinen afleggen. Ook het publiek mag nu zondag op tuinvisite en kan daarna via www.era.be/janssens zijn favoriete gaard naar de overwinning stemmen. Wie tijdens de ‘bezoekuren’ (check de website voor de openingstijden van elke tuin) verhinderd is, kan alsnog zijn stem laten gelden op basis van de foto’s op diezelfde webstek, en dat tot en met zaterdag 13 september.

Eens de punten van de jury en de stemmen van het publiek bij elkaar zijn opgeteld, kennen we de winnaar. Wie dat is, blijft wel nog een goed bewaard geheim tot zaterdag 27 september. Dan worden de vijf kandidaat-winnaars ten kantore van ERA Janssens & Janssens aan de Diestsesteenweg in Tielt-Winge in de bloemetjes gezet. Eén gelukkige ontvangt uit handen van Koen De Bouw en in aanwezigheid van de jury, de sponsors, de andere deelnemers en een schare bezoekers een waardechecque van 650 euro.

Ook interessant