Tuin

Hout voor 'Mijn Tuin, mijn Thuis'

In 2007 speelden de zaakvoerders van vastgoedkantoor ERA Janssens & Janssens in Tielt-Winge/Aarschot met het idee om iets op poten te zetten dat hen buiten de kantooruren en op een informele manier in contact kon brengen met hun streekgenoten. De toenmalige trend die de tuin als verlengstuk van het thuisgevoel promootte, inspireerde Koen en Helene om een regionale tuinwedstrijd te organiseren.

2011 is dus een jubileumjaar voor ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’, want samen met Koen De Bouw gaan de initiatiefnemers voor de vijfde keer op rij de uitdaging aan om de plezantste, boeiendste, coolste, avontuurlijkste, gezelligste of meest verrassende gaard van het Hageland te vinden.

Helene Janssens: ”We blijven ook nu weer trouw aan het originele concept, omdat het werkt, maar vooral omdat de mensen het goed vinden. We wijken bijvoorbeeld niet af van het uitgangspunt dat het ons niet om de meest vakkundig aangelegde, grootste of chiqueste tuin te doen is, maar dat we ons laten (ver)leiden door het gevoel, de passie, de bezieling die er uit spreekt.

Koen Teeuws: “Ik denk dat de voorbije jaren wel is bewezen dat iedere regionale tuinbezitter kans maakt om de titel ‘tofste tuin van het Hageland’ binnen te halen. Trouwens, uit recente navraag bij voormalige deelnemers is gebleken dat ook voor hen het sociale aspect van het evenement primeerde op het eigenlijke wedstrijdgevoel.

Van 16 april tot en met 5 juni kunnen de Hagelanders hun tuin weer kandideren door het deelnemingsformulier op de website in te vullen en twee representatieve foto’s van hun groene stek mee te sturen. De jury, onder leiding van Koen De Bouw, pikt er haar vijf favorieten uit en die mogen zich op zondag 10 juli aan een tuin vol visite verwachten.

Koen Teeuws: “Niet alleen wij gaan dan op ontdekkingstocht, maar iedere liefhebber kan die dag het hele traject mee afleggen. Het is trouwens van dan af mogelijk om te stemmen op de tuin die je het meest heeft kunnen bekoren, verbazen, verrassen of ontroeren. Je kunt je voorkeur kenbaar maken via de computer of per sms en je vindt alle informatie op onze website.

Helene Janssens: Omdat het een jubileumeditie is, hebben we dit jaar voor een extraatje gezorgd. Er zijn niet alleen prijzen voor de winnaar, de vier genomineerden en degene die het aantal uitgebrachte stemmen kan raden, maar ook wie op tuinbezoek gaat, kan een leuke verrassing in de wacht slepen.

‘Mijn TUIN, mijn THUIS’ 2011 loopt van 16 april tot en met 5 juni. Inschrijven kan door te surfen naar www.janssensenjanssens.be. Daar vind je alle informatie over de wedstrijd, over hoe inschrijven, bezoeken, stemmen én winnen. Vijf genomineerden krijgen op zondag 10 juli bezoek van Koen De Bouw en de overige juryleden. Ook het publiek kan die dag op tuinenvisite. De uiteindelijke winnaar wordt op 9 oktober bekendgemaakt en ontvangt dan een waardecheque van € 650, geschonken door teakspecialist Full House in Sint-Joris-Winge.