Domotica

Twee keer zo slim verbonden: Loxone & Home Connect

Twee keer zo slim verbonden: Loxone & Home Connect
De totaaloplossing van Loxone wordt nog intelligenter. Slimme huishoudtoestellen met Home Connect van Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF kunnen nu ook naadloos worden geïntegreerd in het Loxone woon- en gebouwautomatiseringssysteem. Dit zorgt voor een efficiënter energiegebruik, meer gemak en meer veiligheid.

Dankzij de nieuwe integratie met Home Connect realiseren we talloze slimme automatiseringen en een modern energiebeheer. Dit allemaal heel eenvoudig en snel. Hoe? Dat tonen we aan de hand van enkele praktische toepassingsvoorbeelden:

Twee keer zo slim verbonden: Loxone & Home Connect

Energiemanagement: Home Connect apparaten uitgesteld starten

De vaatwasser of droogkast start precies wanneer het PV-systeem voldoende elektriciteit produceert. Zo wordt het gebruik van zelf opgewekte energie verhoogd, verlagen de energiekosten en beschermen we het milieu. Zo zijn we klaar voor het piektarief in 2022.

Veiligheid: verlaat je woning met een gerust hart

Met een eenvoudige driedubbele klik op de Loxone Touch aan de voordeur wordt de “huis verlaten” functie geactiveerd. Dit activeert het alarmsysteem, koppelt stand-by apparaten los van het lichtnet en veel meer. Zo schakelt de functionaliteit ook jouw kooktoestel met Home Connect uit. Zo kan je volledig gerust jouw woning verlaten.

Maximaal comfort: tijdens jouw afwezigheid stofzuigen

De “huis verlaten” functie deactiveert niet alleen de met Home Connect gekoppelde kookplaat, het is bovendien het signaal voor de robotstofzuiger met Home Connect om op stofpatrouille te gaan zodat deze klaar is als je weer thuiskomt.

Twee keer zo slim verbonden: Loxone & Home Connect

Eenvoudige integratie

De gratis Loxone Config heeft sinds versie 12.1 een Home Connect interface waarmee je snel en eenvoudig huishoudtoestellen van Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF kan integreren in de Loxone gebouwautomatisering. Hoe? Ontdek het snel in onze Loxone Explained video.Graag meer ontdekken over de totaaloplossing van Loxone? Boek dan snel een gratis en vrijblijvende Experience Tour in de demowoning (Nijlen, België).

Ook interessant