Zonwering

Somfy en Netatmo bundelen krachten op gebied van warmtecomfort en luchtkwaliteit in huis

Somfy en Netatmo bundelen krachten op gebied van warmtecomfort en luchtkwaliteit in huis
Somfy en Netatmo kondigen een compatibiliteit aan tussen Somfy TaHoma- en Netatmo-producten. Door middel van deze nieuwe samenwerking kunnen gebruikers de temperatuur en luchtkwaliteit in huis beter beheren en energie besparen.

Slim temperatuurbeheer met een weerstation en automatische rolluiken en screens

Naarmate de zomers steeds warmer worden, is het beheersen van de temperatuur in huis, ofwel thermisch comfort, essentieel geworden. Met behulp van de temperatuursensor van het Netatmo Slimme Weerstation kunnen gebruikers in hun TaHoma®-app optimale scenario's programmeren. Wanneer de buitentemperatuur in de zomer te hoog wordt, sluiten de door Somfy gemotoriseerde rolluiken automatisch om het huis koel te houden. In de winter gaan ze overdag open om te profiteren van de warmte van de zon om het huis te verwarmen, en sluiten ze 's avonds om de warmte binnen te houden. Zo kunnen gebruikers de temperatuur in huis in de zomer comfortabel houden en in de winter profiteren van de natuurlijke warmte van de zon.

Luchtkwaliteit beheren

Volgens de European Ventilation Industry Association (EVIA) is onze binnenlucht 2 tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Goede ventilatie is van groot belang voor het onderhouden van een gezonde leefomgeving. De samenwerking tussen TaHoma® en Netatmo maakt dit makkelijk voor gebruikers.

Wanneer het Netatmo Slimme Weerstation te hoge CO2-niveaus of een te hoge vochtigheidsgraad detecteert, is het tijd om de ramen te openen om de lucht te verversen. Gebruikers krijgen hierover meldingen in hun TaHoma-app. De oplossing is ook compatibel met de Netatmo Indoor Luchtkwaliteit Monitor.

Somfy en Netatmo bundelen krachten op gebied van warmtecomfort en luchtkwaliteit in huis

Benedicte Simond, head of Products and Services van Somfy Group: "Thermisch comfort wordt een steeds grotere zorg. Onze samenwerking met Netatmo stelt ons in staat om gebruikers een eenvoudige, uniforme smart home-ervaring te bieden. Somfy heeft openheid en interoperabiliteit tot een pijler van haar strategie gemaakt met de lancering van het "So Open" programma in 2018. Onze TaHoma®-oplossing is compatibel met bijna 300 soorten smart home-producten, en we zijn er dan ook heel trots op dat we dit ecosysteem verder kunnen uitbreiden met Netatmo."


Audrey Vaudo, head of Product Marketing bij Netatmo: "Dankzij het Slimme Weerstation en de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor beheren veel gebruikers wereldwijd al de kwaliteit van hun binnenklimaat en anticiperen ze op de weersomstandigheden voor hun activiteiten buitenshuis, en hoe ze zich daarvoor kleden. De geavanceerde sensoren zorgen er in samenwerking met de oplossingen van Somfy voor dat het slimme huis ook een comfortabeler en energiezuiniger huis wordt. Netatmo is er trots op bij te dragen aan deze ontwikkeling, zowel door onze eigen acties als door onze waardevolle samenwerkingen."


Somfy en Netatmo bundelen krachten op gebied van warmtecomfort en luchtkwaliteit in huis

Ook interessant