Beveiliging

Inbrekers opgelet: het Slim Video-alarmsysteem van Netatmo houdt de wacht

Inbrekers opgelet: het Slim Video-alarmsysteem van Netatmo houdt de wacht
Nu we weer volop op vakantie vertrekken of vaker naar kantoor gaan, laten we onze woning steeds vaker onbewoond achter. Dat kan leiden tot een verhoogd risico op inbraak. Maar er is nu een mooie oplossing! Netatmo, de Franse leider in slimme producten voor een veilige en comfortabele woning, biedt gelukkig een Slim Video-alarmsysteem aan, zodat je met een gerust hart jouw woning kan verlaten. Het systeem bestaat uit een Slimme Binnencamera, een Slimme Binnensirene en Slimme Deur- en Raamsensoren. Bij een poging tot inbraak wordt de eigenaar in realtime via zijn smartphone gewaarschuwd en activeert de Sirene automatisch een alarm van 110 dB.

Wil jij een slim Video-alarmsysteem van Netatmo winnen?
Klik dan hier en doe met de wedstrijd!

Veel Belgen verlaten hun huis met een ongerust gevoel. De grootste bekommernis van de Belg op vakantie is inbraak (46%), gevolgd door het risico op brand (29%), overstroming (21%) en een natuurramp (11%). Dat blijkt uit een onderzoek dat vorig jaar uitgevoerd werd onder 1.000 landgenoten door Netatmo en het YouGov Institute. Naast andere preventiemaatregelen, zoals betrouwbare buren, vrienden informeren over jouw afwezigheid of waardevolle voorwerpen uit het zicht plaatsen, is moderne technologie een goede aanvulling. Netatmo biedt bijvoorbeeld een integrale oplossing om jouw woning te beveiligen met zijn Slim Video-alarmsysteem.

Slimme Binnencamera

De Slimme Binnencamera van Netatmo waarschuwt gebruikers in realtime door te melden wat er zich afspeelt in huis. Dankzij de geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie kan de camera een onderscheid maken tussen onbekenden, familie, vrienden en andere onschuldige bewegingen. Wanneer de camera een onbekend gezicht detecteert, wordt de gebruiker direct via zijn smartphone gewaarschuwd met een foto en video.

Slimme Deur- en Raamsensoren

De Slimme Deur- en Raamsensoren detecteren elke beweging of trilling van de poorten, deuren en ramen wanneer iemand probeert in te breken. De gebruiker wordt dan onmiddellijk via zijn smartphone gewaarschuwd met een melding die het voorval beschrijft, zoals ‘Beweging gedetecteerd bij de voordeur’. De status van de deuren en ramen kunnen ook rechtstreeks in de app worden gecontroleerd. Afhankelijk van de instellingen kan de gebruiker eveneens worden gewaarschuwd wanneer een deur of raam te lang open blijft staan. Die tijd kan door de gebruiker zelf worden ingesteld.

Inbrekers opgelet: het Slim Video-alarmsysteem van Netatmo houdt de wacht

Slimme Binnensirene

De Slimme Binnensirene werkt in combinatie met de Slimme Binnencamera en Slimme Deur- en Raamsensoren. De sirene geeft automatisch een oorverdovend alarm van 110 dB wanneer de Slimme Binnencamera een inbreker detecteert of wanneer de Slimme Deur- en Raamsensoren een bewegende deur of venster opmerken. Ook kan de gebruiker via de Netatmo Security-app de Sirene activeren of deactiveren. Daarnaast kunnen verschillende geluiden zoals hondengeblaf of een pieptoon via de app worden geactiveerd om de aanwezigheid van een persoon te simuleren en inbrekers af te schrikken.

Persoonlijke gebruikerservaring

Door het gebruik van AI kan de gebruiker het alarm van Netatmo zo instellen dat het wordt geactiveerd volgens de criteria van zijn keuze. Wanneer de Slimme Camera en Slimme Sirene samenwerken, is het bijvoorbeeld mogelijk om het alarmsysteem zo in te stellen dat dit enkel afgaat wanneer het een onbekend gezicht detecteert terwijl er geen bekende persoon thuis is, en dat zonder internetverbinding. Bovendien kan het systeem via geolocatie automatisch ingeschakeld worden wanneer de gebruiker het huis verlaat en uitgeschakeld wanneer de gebruiker door de camera wordt herkend. De gebruiker kan ook de meldingen van de deur- en raamsensoren deactiveren wanneer gezinsleden thuis zijn. Daardoor wordt de gebruiker niet overspoeld met meldingen, maar ontvangt hij enkel een waarschuwing via de app wanneer dat nodig is.

Wat met privacy?

De privacy rond beelden van beveiligingscamera's binnen of buiten roept nog veel vragen op: Wat gebeurt er met de opgevangen informatie? Waar wordt die opgeslagen of verzonden? Hoe wordt die overdracht versleuteld? Om de privacy te waarborgen, slaan de binnencamera's van Netatmo video’s lokaal op een meegeleverde microSD-kaart op. Bovendien is de kaart gecodeerd, waardoor de inhoud beter wordt beschermd. Wanneer zich echter een ongewone gebeurtenis voordoet, wordt een beeld hiervan naar de servers van Netatmo gestuurd en opgehaald door de smartphone van de gebruiker. Netatmo versleutelt vervolgens de communicatie tussen zijn servers, het product en de smartphone. De informatie is dus beschermd. Bovendien kiest de eigenaar zelf wat er opgenomen wordt: de gebruiker kan de opname uitschakelen voor zijn dierbaren.

Inbrekers opgelet: het Slim Video-alarmsysteem van Netatmo houdt de wacht

Eenvoudige en snelle installatie, zonder abonnementskosten

Het Slimme Video-alarmsysteem van Netatmo is gemakkelijk te installeren. De gebruiker downloadt de Netatmo Security-app op zijn smartphone om de verschillende producten met elkaar te verbinden. Hij plaatst de camera en sirene aan de ingang van zijn woning en bevestigt de Deur- en Raamsensoren op die deuren en ramen die hij wil beveiligen. De gebruiker kan per Binnencamera één sirene en tot 12 Deur- en Raamsensoren installeren. Bovendien is er geen abonnement of extra betaling nodig voor het gebruik van het systeem.

Beschikbaarheid en prijs

Het Slim Video-alarmsysteem is verkrijgbaar voor €349,99 op de Netatmo Shop, Coolblue en Bol.com. De Slimme Binnencamera, Slimme Binnensirene en Slimme Deur- en Raamsensoren zijn ook op dezelfde webshops apart verkrijgbaar voor respectievelijk 199,99€, 79,99€ en 99,99€.

Ook interessant