Domotica

Een gezond binnenklimaat? Loxone stelt de CO2 sensor voor!

Een gezond binnenklimaat? Loxone stelt de CO2 sensor voor!
Een goede luchtkwaliteit binnenshuis heeft een grote invloed op onze prestaties en natuurlijk ook op ons welzijn. Het CO2 gehalte is een factor met een groot beïnvloedingsvermogen. Dankzij een geïntegreerde CO2-sensor kan de luchtkwaliteit voortdurend worden gemeten dankzij de Ruimteklimaat Sensor Tree. Zo wordt op elk moment gezorgd voor het perfecte binnenklimaat in elk Loxone project. Het maakt niet uit of dit nu in een Smart Home, op kantoor, op hotel of elders is.

Loxone Ruimteklimaat Sensor Tree - CO2-sensor geïntegreerd

Met de geïntegreerde CO2-sensor levert de Ruimteklimaat Sensor Tree naast luchtvochtigheid en temperatuur betrouwbare gegevens over het CO2-gehalte in de ruimte. Kortom: de kwaliteit van de lucht kan constant gemeten worden.

CO2-meting in elk soort ruimte dankzij Loxone

Mensen stoten van nature een aanzienlijke hoeveelheid CO2 uit met de lucht die we in- en uitademen. Dat komt ongeveer neer op 40 milliliter CO2 per liter lucht. Het CO2 gehalte in een ruimte kan op die manier snel tot 1.000 ppm stijgen door slechts één persoon.

Scholen, kantoren, restaurants, zalen, enz.: vooral op locaties waar een grote hoeveelheid mensen samenkomen in een relatief kleine ruimte, worden er vaak verhoogde CO2-niveaus gemeten.

Maar ook thuis meten CO2-sensoren steeds vaker verhoogde waarden. De oorzaak hiervan is dat de bouwschil van moderne huizen zo dicht is geworden dat er weinig tot bijna geen sprake is van een “natuurlijke” luchtuitwisseling.

CO2-sensor zonder probleem geïntegreerd in het intelligente gebouw

Of het nu via een melding op jouw smartphone is, via e-mail, text-to-speech boodschap, via een CO2 stoplicht of … Dankzij de volledige integratie in het Loxone systeem, ben je altijd zeker over de exacte CO2-waarde. Via de Loxone App heb je de huidige waarden op elk moment binnen handbereik.

Bovendien kan de Loxone oplossing actief maatregelen nemen om de binnenlucht te verbeteren door bijvoorbeeld ramen te openen of het ventilatiesysteem te verhogen. Talrijke interfaces maken dit mogelijk.

Loxone stelt de CO2 sensor voor

Optimale positionering van de CO2-sensor

Voor een precieze meting van het CO2-gehalte wordt een montagehoogte van 1-2 meter aanbevolen. Het is de bedoeling dat de lucht op de plaats van montage de werkelijke luchtkwaliteit zo dicht mogelijk benadert. Daarom vermijd je best de plaatsing van de sensor naast deuren, ramen en luchttoevoerleidingen.

Ingebruikname Ruimteklimaat Sensor

Dankzij de Tree technologie is de ingebruikname van de Loxone Ruimteklimaat Sensor eenvoudig via Plug & Play. In onderstaande video kan je zien hoe eenvoudig het echt is.