Architectuur

Nieuwe woon- en hoteltoren bij Amstelstation

Bij het Amstelstation in Amsterdam komt een honderd meter hoge woon- en hoteltoren. Dat heeft ontwikkelaar Provast dinsdag bekendgemaakt. In 2015 wordt gestart met de ontwikkeling van de door Powerhouse Company ontworpen Amsteltower. In het 21.500 vierkante meter omvattend gebouw komen een hotel (7.500 m2) en huurwoningen in het middensegment. “Bij deze tender heeft Provast een ontwerp ingediend dat mede door zijn slanke vorm en zorgvuldige detaillering een verrijking is van de skyline aan de Amstel”, zegt Igor Roovers, directeur van het gemeentelijk Projectbureau Oost.

“Wij zijn erg te spreken over het ontwerp en de wijze waarop Provast invulling heeft gegeven aan deze complexe ontwikkelopgave, waarin ook de wensen van de omgeving zoveel mogelijk zijn verwerkt. De realisatie van deze markante toren is een eerste grote stap in de ontwikkeling van het gebied rondom het Amstelstation.”

Volgens een woordvoerster van Provast is nog niet bekend wanneer de bouwstart is of wanneer het gebouw er zal staan. Met het project is een investering van ongeveer zeventig miljoen euro gemoeid.

Ook interessant