Architectuur

Powerhouse Company realiseert Art Warehouse

Nabij Schiphol is onlangs Art Warehouse in gebruik genomen, een door Powerhouse Company ontworpen ruimte waar kunst, lichtontwerp, tentoonstellen en vergaderen samenkomt. In opdracht van Studio Rublek en LiNK Art Company heeft Powerhouse Company de bedrijfshal een nieuwe functie kunnen geven. Op de begane grond bevinden zich alle faciliteiten voor opslag en logistiek. Dit speciaal ontworpen depot voldoet aan de hoogste normen voor de restauratie, conservering en opslag van kunst.

Powerhouse Company realiseert Art Warehouse

De wanden van het in de ruimte geplaatste paviljoen worden gebruikt om een selectie van beschikbare kunst tentoon te stellen. Verschillende verlichtingsobjecten, ontworpen door Studio Rublek, verlichten deze werken. De wanden creëren daarnaast twee vergaderzalen in het hart van het paviljoen. Deze zalen zijn flexibel te gebruiken met behulp van de geïntegreerde schuifdeuren.

Bovenop het paviljoen is een terras gevormd voor het tentoonstellen van ruimtelijk werk zoals sculpturen en design. Met deze verschillende oplossingen heeft Powerhouse Company een multifunctioneel raamwerk ontwikkeld waarin kunst en licht centraal staan.

Powerhouse Company realiseert Art Warehouse

Alle foto's: Christian van der Kooy

Ook interessant