Architectuur

Powerhouse Company ontvangt de Nykredit Motivatie Prijs 2012

Ieder jaar reikt de gerenommeerde Deense Nykredit Foundation drie verschillende architectuurprijzen uit. Eén van deze prijzen, de Nykredit Motivatie Prijs van ruim 13.000 euro, gaat dit jaar naar Powerhouse Company, in 2005 opgericht door architecten Nanne de Ru en Charles Bessard met bureaus respectievelijk in Rotterdam en Kopenhagen. Vanmiddag reikt de Deense Minister van Cultuur, Uffe Elbæk, de prijzen uit tijdens een ceremonie in het hoofdkantoor van Nykredit in Kopenhagen. De Nykredit Architectuurprijs 2012 gaat naar het Deense architectenbureau COBE. De Special Merit Prijs, is gewonnen door architect Kent Martinussen.

“Het partnerschap maakt deel uit van een groep nieuwe internationaal-Deense kantoren die hun aanwezigheid in de Deense architectuur kenbaar beginnen te maken. Het werk van Powerhouse Company is internationaal gepubliceerd en tentoongesteld. Dit heeft als stimulans gewerkt op hun indrukwekkende portfolio. Powerhouse Company onderscheidt zich door hun grote aandacht voor detail, waarbij ze alle mogelijke aspecten van het bouwproject in ogenschouw houden. Van alle innovatieve spelers, zijn deze architecten absoluut het meest getalenteerd,” aldus jurylid Mette Kynne Frandsen, directeur van het bekende Deense architectenbureau Henning Larsen Architects.

Unieke architectuurprijs
Het fonds achter deze architectuurprijs is de Nykredit Foundation. De prijs is de grootste in zijn soort in Scandinavië, en hoort in het rijtje toonaangevende prijzen als de Pritzker Architectuur Prijs en de prestigieuze Mies van der Rohe Prijs.

Foto: Charles Bessard (links), Nanne de Ru (rechts).

Ook interessant