Architectuur

Ouvertures van Powerhouse Company nu ook als iPad App

`Ouvertures`, de eerste monografie over het uiteenlopende werk van het jonge architectenbureau Powerhouse Company, is nu als digitale versie voor de iPad verschenen. Deze digitale versie van het origineel gedrukte boek bevat veel extra materiaal. De toegevoegde video’s, schetsen, bouwfoto’s, en afbeeldingen geven een kijkje achter de schermen van het bureau maar het biedt ook een extra leeservaring.
In de App onthult een eenvoudig ‘+’ icoontje de tweede laag met informatie over de projecten. Deze laag bevat filmpjes, studiemaquettes, anekdotes, details en afbeeldingen. De iPad App is nu voor €7,99 verkrijgbaar in de iTunes Store .

Nanne de Ru: “Vanaf het begin was het de bedoeling om naast het gedrukte boek ook een App te lanceren. De laatste jaren hebben we veel architectuurboeken gezien die meer en meer proberen te laten zien van het proces achter de ontwerpen en gerealiseerde werken. We hebben altijd het gevoel gehad dat boeken misschien niet het juiste medium zijn voor deze samenvoeging van proces, fouten, anekdotes en resultaten. De interactiviteit van tablets hebben het echter mogelijk gemaakt om een ‘diepere laag’ toe te voegen aan een publicatie. Dus een boek met een pure en heldere klassieke lay out kan nu meer lagen en informatie verkrijgen door een App.”

Charles Bessard: “Het fantastische van boeken is dat ze hun waarde als mooi gemaakt object in potentie voor altijd bewaren. Dat is de reden dat we met veel zorg het papier, de foto’s, de afwerking en zelfs het gewicht (540 gram) van het boek hebben gekozen. Tegelijkertijd wilden we de fantastische manier waarop Apps het mogelijk maken om een boek interactief te maken verder onderzoeken. Sinds de uitvinding van hypertekst in de jaren ‘90, was dit de belofte van het op nieuwe manieren navigeren door informatie. We geloven dat boeken en Apps meer en meer zullen bestaan als aanvullende vormen om een bepaalde inhoud te ervaren.”

Ook interessant