Tuinmeubels

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs
De zomer speelt haar troeven uit en kroont zichzelf vanop grote hoogte tot seizoen van de goede smaak. We volgen het ritme van de zon en genieten van ’s ochtends tot ’s avonds van buiten zijn, met de juiste versnaperingen erbij en fijn gezelschap om al dat lekkers mee te delen. High dining tafels en stoelen van Exterioo tekenen present om ons ondertussen stijlvol en stevig in die zwoele zevende hemel te houden. Volg ons op een pleziervlucht langs design, gezelligheid en bourgondisch tafelen.

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs

Rondje van het huis!

Elke vriendengroep heeft z’n vaste party central: dat ene adres waar de drank altijd koel staat en de hapjes snel op tafel komen. Voor wie zich hierin als feestneus herkent, is een bartafel in de tuin een echte must om het aperogevoel te versterken. Exterioo pakt dit jaar uit met de nieuwe Donato en Orso high dining tafels en Orso barstoelen. Donato komt als klassieke eettafel, maar heeft ook een high dining versie met kenmerkende conische centrale poot. Bij de Orso high dining tafel schuif je je voeten onder tafel rondom een slanke, afgeronde centrale poot. Beide modellen kenmerken zich door uitsluitend ronde vormen. Hiermee breng je niet alleen dynamiek, maar ook de laatste outdoor trend naar je terras. De nieuwe Orso barstoelen met verticale textilene weving staan goed bij zowel de Donato als Orso tafel en zijn verkrijgbaar in zwart of wit-grijs.

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs
Nano high dining tafel in zwart aluminium met keramisch tafelblad Nero Black. Prijs: €1126,30. Verato barkruk in zwart aluminium. Prijs: €160,30.

Languit tafelen

Lekkerbekken die houden van de volheid van de zomer hebben een plekje onder de zon nodig waar ze eindeloos kunnen tafelen. Een rechthoekige bartafel is dan ook een ruimer alternatief voor een speels, rond exemplaar. Exterioo zet hiervoor 3 modellen in de kijker met telkens een karakteristiek onderstel: Nano met minimalistische rechte poten, Cesano met schraag-achtige schuine poten en Pagino met U-vormig frame. Personaliseer de tafels verder met een tafelblad in teak of een van de 12 keramische opties, en werk af met handige details als de Vesper of Lumo led-lampjes en de sfeervolle dienbladen Karoo en Servito.

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs
Lacrima high dining tafel in full teak. Prijs: €1294,30. Lacrima barstoel in full teak en kussen in All Weather Sunbrella Luxe Lopi Marble. Prijs: €391,23.

Gestroomlijnde trendsetter

De streelzachte bartafel en -stoelen van de Lacrima-reeks tonen wat stijlvol zomeren in 2022 betekent. Uitgevoerd in volle teak, afgerond en vormgegeven tot een gestroomlijnd designeritem voor op het terras. De natuurlijkheid en vloeiende, moderne interpretatie van de klassieke teak zorgen voor een elegant samenspel met het groen in de tuin. Een zacht statement dat straalt bij het ochtendgloren en nagloeit tijdens golden hour, voor een allro(u)ndje zomer.

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs

Hoogzomer op het terras: high dining tables & chairs

Ook interessant