Duurzaam Bouwen

Duco organiseert seminarreeks rond Bijna Energie Neutraal (ver)bouwen

Duco Ventilation & Sun Control organiseert in mei vier gratis seminars. Het centrale thema dit jaar concentreert zich op de huidige & toekomstige uitdagingen in de bouwsector op het vlak van Bijna Energie Neutrale gebouwen (BEN). Het recept voor deze sessies wordt op smaak gebracht door marktonafhankelijke sprekers die dieper ingaan op deze thematiek en de mogelijkheden in kaart brengen voor zowel nieuwbouw als renovatie in de residentiële markt.

De spits wordt afgebeten door Ing. Pascal Vannitsen, docent aan de Universiteit Hasselt en actief bij Ingenieursbureau V-CONSULT. Hij geeft in zijn uiteenzetting enkele nuttige richtlijnen mee waar je best rekening mee houdt bij, onder meer, het invoeren van de factor ventilatie binnen de nieuwe EPB-software en hoe te voldoen aan de BEN-standaard.

Als tweede spreker komt ir. Arch. Bruno Deraedt (BAST architecten) aan het woord. Deraedt gaat aan de hand van enkele concrete residentiële projecten dieper in op verschillende ingrepen die een effect hebben op het E- & K-peil bij renovatie.

De seminars vinden plaats op vier verschillende locaties:
  • 06/05: VIVES Hogeschool, Brugge
  • 07/05: Zebrastraat/New Zebra, Gent
  • 13/05: Technopolis, Mechelen
  • 14/05: PXL Hogeschool, Hasselt

Voor het uitgebreide programma en de inschrijvingen, surf je naar www.duco.eu/BENieuwd

Schrijf je en/of je collega’s snel in, want de plaatsen voor dit gratis seminar (incl. broodjeslunch) zijn beperkt!

Ook interessant