Duco zet natuurlijke ventilatie centraal tijdens Polyclose

  BE   5 december 2013 Bron: Duco
Duco zet natuurlijke ventilatie centraal tijdens Polyclose
DucoGrille Close 105
Duco Ventilation & Sun Control zet tijdens Polyclose (16-18 januari, Flanders Expo Gent) het vernieuwde ventilatierooster DucoTop 60 ZR (AK+) centraal. Daarnaast toont het bedrijf er ook haar oplossingen voor ventilatieve koeling. Polyclose profileert zich als de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Als toonaangevend bedrijf op het vlak van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen laat Duco u er onder meer kennismaken met volgende producten:

DucoTop 60 ZR (AK+)

De DucoTop 60 ZR (AK+) is een ventilatierooster dat zich achter slag OP elk raamprofiel integreert en dat zorgt voor een zo goed als onzichtbare plaatsing. Dankzij het vernieuwde binnenrooster, zonder zichtbare perforatie, oogt de DucoTop 60 ZR (AK+) voortaan nog esthetischer. Bovendien zorgt de variabele diepte (68-188 mm) voor een perfecte aansluiting op elk raamprofiel en is de transparante bovenzijde met voorgeboorde, glasvezelversterkte koppelstukken een enorme troef tijdens de montage van het rooster!

Het rooster kan ook verkregen worden in een elektronisch gestuurde variant (ZR-klasse P4) op basis van CO2-meting (TronicTop 60) of zelfs met interne voorverwarmingsstrip voor een ultiem comfort (ClimaTop).

DucoTop 60 ZR
DucoTop 60 ZR

Pasklare antwoorden voor ventilatieve koeling

Bij ventilatieve koeling wordt gebruik gemaakt van grote debieten buitenlucht om een gebouw op een efficiënte manier af te koelen. De binnengehaalde lucht wordt immers opgeslagen in de thermische massa van het gebouw en vertraagt zo mee de opwarming.

De DucoGrille Close 105 is een regelbaar kleppenregister met actuatorsturing die, dankzij de grote doorlaat (tot 805 l/s/m²), perfect inzetbaar is binnen de utiliteit en bovendien probleemloos geïntegreerd kan worden in de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen van Duco.

De DucoGrille NightVent is een glasvervangend ventilatieluik (voor glasgoten van 26 t.e.m. 54 mm) dat van buitenaf afgeschermd wordt door een vandalismeveilig, esthetisch raamrooster. Het vlakke binnenpaneel, eveneens actuatorgestuurd, geeft het geheel een strak design. Bovendien is het ventilatieluik ook in te zetten als hulpmiddel voor natuurlijke ventilatie overdag.

Duco Ventilation & Sun Control vindt u tijdens Polyclose op stand 1438 in Hal in van Flanders Expo in Gent van 16 tot en met 18 januari 2014


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo