Dossier Batibouw

Vernieuwde natuurlijke ventilatiesystemen op Batibouw

23 januari 2014 Bron: Duco
Duco Ventilation & Sun Control heeft haar Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen aan een complete remake onderworpen, met een nu nog gunstigere invloed op het E-peil! Tijdens Batibouw 2014 stelt Duco haar grootste vernieuwingen in première aan het Belgische publiek voor!

Een gezond en comfortabel binnenklimaat dankzij de combinatie van natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer, blijft de levensader. De compleet nieuwe afvoerventilator -DucoBox Focus- vormt, samen met de nieuwe designgevoelige sensoren, het hart van de systemen. De stille, slimme én energiezuinige afvoerventilator onderscheidt zich van de concurrentie dankzij het geïntegreerde kleppensysteem voor een efficiënte afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht.

Stil: akoestisch geoptimaliseerd

Duco hield bij de ontwikkeling van de afzuigventilator sterk rekening met de akoestische prestaties. Met enige trots kunnen we stellen dat de DucoBox Focus de stilste is in de markt en fluisterstil haar werk doet.

Slim: modulair systeem van geïntegreerde kleppen

De nieuwe DucoBox Focus beschikt standaard over 7 aansluitingen (ø 125 mm) die allemaal optioneel voorzien kunnen worden van klepsturing. Deze klep kan zeer snel en eenvoudig in de afvoerbox zelf geïntegreerd worden. Dat betekent dus dat, eens de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is, er van buitenaf niets meer zichtbaar is.

Ducobox focus

Energiezuinig: ventilatie waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid

Elke klep kan voorzien worden van een CO2- of vochtsensor. Alle ‘droge ruimtes’, zoals de woonkamer/open keuken of de slaapkamers, kunnen voorzien worden van een CO2-sensor. Die houdt voortdurend het binnenklimaat in het oog en zorgt er voor dat de vervuilde lucht (bij een ppm > 1.200 ppm) in de desbetreffende ruimte -en enkel daar- afgezogen wordt.

De ‘vochtige ruimtes’, zoals de badkamer, kunnen voorzien worden van een vochtsensor. Van zodra er bijvoorbeeld gedoucht wordt, zorgt de vochtsensor er automatisch voor dat de vochtige lucht afgezogen wordt in de badkamer tot de toestand opnieuw genormaliseerd is.

Dankzij deze diepgaande doorontwikkelingen, scoren de Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen –het Duco Comfort System (tot 21 E-peilpunten) en het DucoTronic System (tot 26 E-peilpunten)- van Duco nu nog beter op het vlak van E-peilpunten! Bovendien zorgen de modulaire componenten -van de sensoren tot de al of niet gestuurde kleppen- voor een enorme keuzevrijheid om elk ventilatiesysteem precies naar wens van de bewoner op te bouwen. Van heel eenvoudig tot high-end, maar steeds met één doel voor ogen: een gezond & comfortabel binnenklimaat!

U vindt Duco tijdens Batibouw 2014 in Paleis 12, stand 501


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo