B&W Duurzaam Bouwen: Energie

3000 m≤ zonnepanelen: uitdagend project in Brussel momenteel in volle uitvoering

Op de site van autotakelbedrijf Da Car, vlakbij de Van Praet brug in Brussel, werd deze week ...

Drie winnende energieburgerbewegingen komen uit de provincie Antwerpen

Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie, maakt drie winnende burgerinitiatieven ...

Bewoners enthousiasmeren over aardgasvrij wonen

De aandacht voor de energietransitie doet de maatschappelijke belangstelling voor warmtenetten ...

Hierom is het kopen van zonnepanelen voordeliger dan sparen

Tegenwoordig ligt de spaarrente extreem laag, zelfs onder de 1%. Sparen is natuurlijk nooit ...


Alles over energie. Van zonnepanelen tot windenergie, van stookolie tot aardgas.

Zonnepanelen

Bespaar op uw energierekening door zonnepanelen te laten plaatsen. Gemiddeld gezien kunt u met uw dak zelf voorzien in meer dan de helft van uw energieverbruik. De zonnepanelen die het vaakst geplaatst worden zijn de blauwe (polykristallijn) en de zwarte (monokristallijn) panelen. Het vermogen van de panelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (wp). Dat is het maximale vermogen van een paneel onder ideale omstandigheden. Wanneer u 2.000 kWh per jaar wilt opwekken, heeft u een systeem nodig van ongeveer 2350 wp.

Met zonnepanelen bent u niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Tegenwoordig heeft ruim binnen tien jaar uw investering terugverdiend. Ervan uitgaande dat de zonnepanelen 25 jaar meegaan, heeft u ongeveer 15 jaar gratis stroom!

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren worden gebruikt om zonlicht om te zetten in warmte. Deze warmte kunt u gebruiken voor uw verwarming binnenshuis of voor douche- en badwater. De buizen (met daarin een vloeistof die opgewarmd wordt door zonlicht) verzamelen de energie uit zonlicht. Deze zetten ze om in warmte. Deze warmte wordt getransporteerd van de collectoren naar het opslagvat. Dat opslagvat heeft een inhoud voor uw dagelijkse tot tweemaal dagelijkse verbruik aan warm water.

Gemiddeld gezien verbruikt een huishouden ongeveer Ä200,- per jaar aan het verwarmen van water. Het spreekt dus voor zich dat u met zonne-energie jaarlijks een mooi bedrag kunt besparen.

 

Nieuws over Energie

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo