B&W Duurzaam Bouwen: Energie

De 3 grootste voordelen van zonnepanelen voor woningeigenaren

Op steeds meer daken zijn tegenwoordig zonnepanelen te vinden. Dit komt doordat zonnepanelen ...

EPC toepassingsgebied wordt uitgebreid per 1 januari 2020

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een instrument om kopers, huurders en eigenaars in ...

Goede voornemens: zo kunt u besparen op uw energiefactuur in 2020

Het nieuwe jaar komt er weer aan, en dat betekent voor veel mensen goede voornemens. Wilt u ...

Van deze materialen worden zonnepanelen gemaakt

Dat zonnepanelen grote voordelen met zich meebrengen is intussen algemeen bekend. Zo zijn zonnepanelen ...


Alles over energie. Van zonnepanelen tot windenergie, van stookolie tot aardgas.

Zonnepanelen

Bespaar op uw energierekening door zonnepanelen te laten plaatsen. Gemiddeld gezien kunt u met uw dak zelf voorzien in meer dan de helft van uw energieverbruik. De zonnepanelen die het vaakst geplaatst worden zijn de blauwe (polykristallijn) en de zwarte (monokristallijn) panelen. Het vermogen van de panelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (wp). Dat is het maximale vermogen van een paneel onder ideale omstandigheden. Wanneer u 2.000 kWh per jaar wilt opwekken, heeft u een systeem nodig van ongeveer 2350 wp.

Met zonnepanelen bent u niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Tegenwoordig heeft ruim binnen tien jaar uw investering terugverdiend. Ervan uitgaande dat de zonnepanelen 25 jaar meegaan, heeft u ongeveer 15 jaar gratis stroom!

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren worden gebruikt om zonlicht om te zetten in warmte. Deze warmte kunt u gebruiken voor uw verwarming binnenshuis of voor douche- en badwater. De buizen (met daarin een vloeistof die opgewarmd wordt door zonlicht) verzamelen de energie uit zonlicht. Deze zetten ze om in warmte. Deze warmte wordt getransporteerd van de collectoren naar het opslagvat. Dat opslagvat heeft een inhoud voor uw dagelijkse tot tweemaal dagelijkse verbruik aan warm water.

Gemiddeld gezien verbruikt een huishouden ongeveer Ä200,- per jaar aan het verwarmen van water. Het spreekt dus voor zich dat u met zonne-energie jaarlijks een mooi bedrag kunt besparen.

 

Nieuws over Energie

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo