B&W Duurzaam Bouwen: Energie

Op vakantie? Regel dit voordat je weg gaat!

Staat de vakantie weer voor de deur? Kijk dan hoe jij gedurende de vakantie maximaal kunt besparen ...

Eerste reeks projecten goedgekeurd in kader van Lokale Energieprojecten

Het Vlaams Energieagentschap heeft de steun voor een eerste reeks lokale energieprojecten goedgekeurd. ...

Premie voor thuisbatterij is vanaf 1 augustus beschikbaar

Wie een premie wil aanvragen voor een thuisbatterij, kan dat vanaf 1 augustus. De Vlaamse regering ...

Minister Peeters teleurgesteld dat VREG opnieuw onrust zaait rond digitale meter

Vlaams minister van Energie Lydia Peeters reageert ontgoocheld op de actie van de Vlaamse Energieregulator ...


Alles over energie. Van zonnepanelen tot windenergie, van stookolie tot aardgas.

Zonnepanelen

Bespaar op uw energierekening door zonnepanelen te laten plaatsen. Gemiddeld gezien kunt u met uw dak zelf voorzien in meer dan de helft van uw energieverbruik. De zonnepanelen die het vaakst geplaatst worden zijn de blauwe (polykristallijn) en de zwarte (monokristallijn) panelen. Het vermogen van de panelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (wp). Dat is het maximale vermogen van een paneel onder ideale omstandigheden. Wanneer u 2.000 kWh per jaar wilt opwekken, heeft u een systeem nodig van ongeveer 2350 wp.

Met zonnepanelen bent u niet alleen goed bezig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Tegenwoordig heeft ruim binnen tien jaar uw investering terugverdiend. Ervan uitgaande dat de zonnepanelen 25 jaar meegaan, heeft u ongeveer 15 jaar gratis stroom!

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren worden gebruikt om zonlicht om te zetten in warmte. Deze warmte kunt u gebruiken voor uw verwarming binnenshuis of voor douche- en badwater. De buizen (met daarin een vloeistof die opgewarmd wordt door zonlicht) verzamelen de energie uit zonlicht. Deze zetten ze om in warmte. Deze warmte wordt getransporteerd van de collectoren naar het opslagvat. Dat opslagvat heeft een inhoud voor uw dagelijkse tot tweemaal dagelijkse verbruik aan warm water.

Gemiddeld gezien verbruikt een huishouden ongeveer Ä200,- per jaar aan het verwarmen van water. Het spreekt dus voor zich dat u met zonne-energie jaarlijks een mooi bedrag kunt besparen.

 

Nieuws over Energie

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo