Argenta opnieuw verkozen tot beste bank

  BE   17 januari 2012 Bron: bankshopper
Argenta werd door de bezoekers van Bankshopper.be en Comparebanque.be verkozen tot 'Beste bank van 2011'. De bank eindigde bij de vorige editie van de verkiezing, in 2009, ook al op de eerste plaats. Er deden 34 banken mee aan de verkiezing. Net als in 2009 wint Argenta ook dit jaar de verkiezing ‘Bank van het jaar’, georganiseerd door de websites Bankshopper.be en Comparebanque.be. Zondagavond net voor middernacht werd de 31.374ste en laatste geldige stem uitgebracht. De top 3 op de Nederlandstalige website verschilt nauwelijks van die op de Franstalige.

Argenta en Keytrade spelen alleen maar haasje-over tussen Bankshopper.be en Comparebanque.be. “De Nederlandstalige stemmers gaven Argenta net iets meer stemmen. Op de Franstalige website ging Keytrade met de eer lopen”, aldus initiatiefnemer Patrice Dutranoit. “Op beide websites eindigt Rabobank.be op de derde plaats. Op basis van het totaal aantal stemmen, is Argenta de algemene eindwinnaar, gevolgd door Keytrade en Rabobank.be.”

Opmerkelijke subtop

Argenta is de op vier na grootste bankinstelling in België. De bank eindigde bij de vorige editie van de verkiezing, in 2009, ook al op de eerste plaats. Op de Nederlandstalige site komt ING als de beste grootbank uit de stembus. De Franstalige stemmers zetten meer kruisjes achter CBC. In de algemene rangschikking halen CBC, OBK-Bank, Deutsche Bank en ING trouwens maar net geen podiumplaats. Opvallend is dit jaar ook dat duurzame bankier Triodos Bank zich in de subtop bijzonder goed kon onderscheiden van de concurrentie.

Minstens één klassiek spaarproduct

De vergelijkende bankenwebsites Bankshopper.be en Comparebanque.be organiseerden de onlineverkiezing ‘Bank van het jaar’ voor de tweede keer. Van maandag 28 november tot zondag 11 december 2011 konden bezoekers de bank aanvinken waarover zij in 2011 het meest tevreden waren. Er dongen 34 banken mee naar de titel. Allemaal bankinstellingen die minstens één klassiek spaarproduct voor particulieren aanbieden. Iedereen die zijn of haar stem uitbracht, maakte kans om 250 euro cash te winnen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo