Vastgoed

Bescherm uw woning en uw gezin optimaal

Uw woning en uw gezin beschermen in één enkele polis. Het kan. Met de polis Verzekerd Wonen + van Argenta. Want naast een degelijke woningverzekering omvat deze polis ook een volwaardige familiale verzekering.

Welke risico’s zijn gedekt door de woningverzekering? U bent verzekerd tegen brand, waterschade, storm, hagel, sneeuw- of ijsdruk, natuurrampen, glasbreuk,… Bovendien omvat de polis een burgerlijke aansprakelijkheid gebouw en krijgt u bijstand na een schadegeval. En dat 24 uur per dag, 7 dagen op 7.

De familiale verzekering waarborgt materiële en lichamelijke schade die u in uw privéleven aan derden veroorzaakt. De polis voorziet ook een uitgebreide bijstand als u van een aansprakelijke derde een vergoeding moet krijgen voor de schade die u hebt geleden.

We geven u graag een paar voorbeelden.
  • Als u door schade tijdelijk niet meer in uw huis kunt wonen, dan vergoeden wij de extra kosten voor een hotel of een ander verblijf.
  • Als uw televisietoestel beschadigd wordt door een blikseminslag, brengen wij geen slijtage in mindering. U krijgt dus de nieuwwaarde uitbetaald.
  • Als uw gezinsleden onvrijwillig materiële schade toebrengen aan een gehuurde vakantiewoning of een studentenkamer, vergoeden wij de kosten.
  • Uw zonnepanelen, lcd-schermen en plasmaschermen zijn mee verzekerd tegen glasbreuk.
  • Als er iemand uitglijdt op het voetpad vlak voor uw deur, bent u daar aansprakelijk voor. Ook dan komt Argenta tussen in de kosten.

Wat doet u als u schade lijdt? Als uw elektrische toestellen stuk zijn door een blikseminslag? Als u het slachtoffer werd van een inbraak en u de waarborg diefstal hebt onderschreven? Als de waterleiding barst en uw parketvloer beschadigd wordt? Als uw dak is weggewaaid? Als uw woonkamer onder water staat bij een overstroming? Dan kunt u rekenen op Argenta.

Argenta regelt zo snel mogelijk een expertise. Als het nodig zou zijn, zorgen we voor een tijdelijk verblijf elders. We bezorgen u de adressen en telefoonnummers van dokters en apothekers die wachtdienst hebben, van depannage- en hersteldiensten, van openbare diensten, … Argenta laat u niet in de steek.

Wat kunt u zelf doen om uw schaderegeling vlot te laten verlopen?
  • Neem foto’s van de schade.
  • Is de schade herstelbaar? Bezorg dan zo snel mogelijk een bestek.
  • Bent u het slachtoffer geworden van een (poging tot) diefstal? Bezorg dan zo snel mogelijk het proces-verbaal van de politie.

Pech hebt u niet in de hand, de gevolgen wel.

Ook interessant