Algemeen

Fiscale voordelen voor uw groene investeringen tot eind 2011

De laatste jaren heeft de overheid heel wat voordelen toegekend voor groene investeringen. U kunt subsidies krijgen voor energiezuinige maatregelen en extra fiscale voordelen als u gaat lenen om uw groene projecten te realiseren.
Die groene investeringen zijn een enorm succes geworden. Steeds meer mensen besluiten om energiezuinig te bouwen of verbouwen en pikken zo, tot eind 2011, de fiscale voordelen mee. Maar wat zijn nu precies die voordelen?

U kunt tot 40 % van het bedrag van uw energiebesparende investeringen aftrekken van de belastingen. Als u leent, geeft de overheid 1,5 % interestbonificatie. Dat wil zeggen dat de overheid 1,5 % van de interest van de lening op zich neemt. Daarbovenop kunt u 40 % van de interesten die u voor uw groene lening betaalt, aftrekken van de belastingen.

Die fiscale voordelen maken het meestal interessanter een groene lening aan te gaan om uw investeringen te realiseren dan uw spaarcenten aan te spreken. Uw spaargeld brengt meestal meer op dan wat een groene lening na fiscale voordelen u kost.

De wijze waarop Argenta uw intrestbonificatie doorstort is uniek.
Het bedrag waarop u vanuit de overheid recht hebt wordt integraal aan u doorgestort
Stel: u hebt een jaarlijks herzienbaar hypothecair krediet aan 3,1 % voor energiezuinige doeleinden. De overheid neemt in dat geval 1,5 % van de interest op zich. Er blijft nog 1,6 % over. Omdat Argenta het bedrag van de interestbonificatie integraal doorstort aan de kredietnemer is de totale rentelast voor de kredietnemer lager dan wanneer er 1,5 % rechtstreeks in mindering wordt gebracht van de rentevoet. Zo komen we op een nettocashflowrentevoet van 1,44 % in plaats van 1,6 %.

Kiest u voor een vaste rentevoet op 5, 10 of 15 jaar? Of hebt u liever een andere formule? Geen probleem! Bij Argenta bestaat er voor elke kredietvorm een groene variant. Uw kantoorhouder helpt u graag bij uw keuze.

Op Argenta’s website vindt u meer informatie alsook een nieuwsuitzending van Kanaal Z (Het Nieuws, 31 mei 2011)
Lees het artikel in Moneytalk voor meer verduidelijking bij de werking van de interestbonificatie toegekend door de overheid.
Build for Life