Dossier Wonen en Hypotheken

Te jong om aan pensioensparen te doen? Niet als u een eigen huis wilt!

  BE   29 november 2011 Bron: Argenta
Bent u pas in uw droomjob gestart? Of werkt u al een hele poos? Denkt u na over een eigen stek? Of blijft u nog een tijdje in uw huurwoning? Wanneer u uw woonplannen ook wilt realiseren, u kunt er zich nu al op voorbereiden met Argenta-Flexx Home & Pension. Daarmee kunt u fiscaal voordelig sparen voor uw pensioen en tegelijkertijd uw woonplannen ondersteunen. En dat alles in één contract.

Nadenken over uw pensioen

Als u stopt met werken en de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, krijgt u een wettelijk pensioen. Maar zal dat voldoende zijn om uw huidige levensstandaard te blijven garanderen? Mogelijk niet.

Als u met pensioen bent, wilt u blijven genieten van het leven. U wilt alles doen waar u vroeger nooit de tijd voor had. Dat kost geld.
Ook als u ooit in een rusthuis zou terechtkomen, moet u daarop voorzien zijn. Uw verblijf daar kost al gauw 1.300 euro per maand.

Ons pensioenstelsel komt meer en meer onder druk te staan. Daarom zorgt u best zelf nog voor een extra spaarpot. Ook al lijkt uw pensioen nog ver weg…

Iedereen die tussen 18 en 64 jaar is en in België belastingen betaalt, kan aan pensioensparen doen.

Een mooi fiscaal voordeel

Argenta-Flexx Home & Pension is een pensioenspaarverzekering waarin u kunt sparen voor een extra pensioen. Het voordeel is dubbel: u spaart voor een aanvullend pensioen en u geniet tegelijkertijd een fiscaal voordeel van 30 tot 40 % van de gestorte premie. Dat voordeel krijgt u onder de vorm van een belastingvermindering. Ook de gemeentebelasting zal een stuk lager zijn.

U gebruikt de opgebouwde spaarreserve voor uw toekomstige vastgoedplannen

Misschien gaat u straks een lening aan om een woning te kopen of te (ver)bouwen. Dan is het belangrijk om een overlijdensverzekering te nemen. Zo zorgt u ervoor dat uw partner niet als enige de lening moet blijven afbetalen als u zou overlijden.

Met Argenta-Flexx Home & Pension bereidt u zich op een fiscaal interessante manier voor op uw toekomstige overlijdensverzekering. Want die wordt in uw contract ingebouwd op het moment dat u
een woonkrediet aangaat. Een afzonderlijk contract is niet nodig!

Maandelijks wordt een klein stukje van de gespaarde reserve van uw contract Argenta-Flexx Home & Pension afgehouden voor de financiering van de overlijdensdekking. Zo kunt u uw spaargeld volledig gebruiken voor uw nieuwe woning.

In de jaren voor het afsluiten van uw lening geniet u al het fiscaal voordeel pensioensparen op de gestorte premies. Als uw lening loopt, spaart u best gewoon verder. Zo verliest u ook na het aangaan van uw lening uw fiscaal voordeel pensioensparen niet. Want uw fiscale korf (woonbonus) zal in de meeste gevallen al opgevuld zijn met kapitaal en interesten. Uw fiscale ruimte wordt op die manier dus optimaal benut!

Lees ook:


Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo