Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: halfopen woning in Aalst  

Mijn Huis Mijn Architect: halfopen woning in Aalst
Deze halfopen gezinswoning ligt aan de rand van Aalst en is een wederopbouw van een zonevreemde woning. Na overleg met de bouwheer werd gekozen voor het volledig gabariet te bebouwen met 2 in elkaar geschoven volumes. Er werden extra insnijdingen voorzien voor een dakterras en carport, waardoor het volume luchtiger wordt. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

De onregelmatige verticale structuur van de houten gevelbekleding en de horizontale structuur van de gevelpanelen ondersteunen dit gevoel.
De oriëntatie van de woning is niet optimaal. Door de juiste keuze van de ramen, positie van de leefruimte en bergingen, alsook de plaatsing van de kamers op het verdiep rond de traphal is het toch aangenaam vertoeven in deze woning. Door te kiezen voor een gepolierde betonplaat als funderingsplaat kan de vloerafwerking uitgesteld worden. De massa van de vloerplaat, de goede luchtdichtheid en de isolatie dragen bij tot een comfortabel binnenklimaat. De verwarming bestaat uit één sierkachel op aardgas (leefruimte) en een elektrisch vuurtje (badkamer).

Architect: Architects For Future

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
21 september 2016

Mijn Huis Mijn Architect:

Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba