Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: eengezinswoning in Alken

  BE   20 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: eengezinswoning in Alken
Deze hedendaagse woning is gelegen in een straat met eengezinswoningen met klassieke vormgeving te Alken. Het bouwvolume wordt bepaald door 2 in elkaar grijpende volumes. Het ontwerp kenmerkt bewust een gesloten karakter aan de voorzijde, in tegenstelling tot de achtergevel welke zich ontplooit naar de tuin. De buitenzijde oogt sober en strak. Het materiaalgebruik en de architecturale vormgeving ondersteunen het contrast tussen de massieve gesloten delen en de bewust gekozen openingen. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Er werd een ruwe handvormsteen in wildverband toegepast in combinatie met natuurceder. Deze dualiteit van hout en steens materiaal werd ook in de binneninrichting doorgetrokken.

Vides accentueren de inkomhal waarbij de enige voorgevelopening tot aan de dakrand werd doorgetrokken. Licht kan diep de inkomhal binnenkomen waardoor de reeds grote verdiepingshoogtes extra worden benadrukt.

Deze energiezuinige woning wordt verwarmd met een warmtepomp, welke volledig aan het zicht onttrokken wordt binnen het volume in cederhout.

Architect: Architect Koen Froyen

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo