Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Operatie koterij in Meise

  BE   15 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Operatie koterij in Meise
Belgen zijn geboren met een baksteen in hun maag. Maar wat zoveel generaties later op de maag ligt, zijn de vele bij-, aan- en achterbouwsels. Daarvoor is indertijd het woord koterij bedacht. Dat was bij dit pand niet anders. Het architectenbureau maakte komaf met de koterij, en zo ook met het verleden. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Een modern volume achteraan vloeit vandaag over in de woning uit de jaren vijftig. Bekleed met zwart, verbrand hout. Je zou het kunnen zien als symbool voor de rituele verbranding van de koterij, maar eigenlijk is het gewoon een heel fijn materiaal om mee te werken.

Het bestaande volume en de indeling werd met respect behandeld, doch gemoderniseerd en sommige kamers kregen een andere bestemming. Zo vind je de badkamer vandaag op de verdieping bij de slaapvertrekken en niet langer waar nu ergens het verzonken terras zich bevindt.

Architect: Plan A architectenbureau

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo