Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: buiten wonen in stedelijk weefsel

  BE   14 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: buiten wonen in stedelijk weefsel
Op de Dries in Sinaai, een beschermd dorpsgezicht, werd achter 2 prachtige oude gevels een oase van rust en ruimte gecreëerd voor 2 gezinnen. Met respect voor het oude werden nieuwe delen toegevoegd. Het oude werd met liefde gerestaureerd. Die wederzijdse beïnvloeding versterkt de ziel van de woningen en zorgt voor een doorleefde hedendaagse woonkwaliteit. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

De perfecte mix tussen oud en nieuw. Een patine, die door materiaalgebruik en oog voor detail zowel in architectuur, interieur en tuin werd doorgetrokken.
Het gezamenlijk ontwerp liet toe, bepaalde functies in een gezamenlijk kader op te lossen,zonder daarvoor aan privacy in te boeten.
De nieuw toegevoegde delen waarborgen een grote flexibiliteit en laten toe echt ‘buiten’ te wonen. De patio met waterpartij en de zwemvijver dragen bij aan het permanente vakantiegevoel dat de bewoners ervaren. Dit binnen een bestaand stedelijk kader, zonder de zo schaars wordende open ruimte in Vlaanderen aan te snijden.

Architect: Ante Architecten

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo