Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Nieuwbouwwoning in Zutendaal

  BE   13 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Nieuwbouwwoning in Zutendaal
Een open en ruimtelijke architectuur, waarbij het contact met de omgeving meteen voelbaar is wanneer je de woning in Zutendaal betreedt. Het smalle en langgerekte perceel nodigde uit om het archetypische woonvolume in de langs richting op de bouwgrond te plaatsen. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Dit heeft als gevolg dat de leefzones achter elkaar liggen. De grote uitsparingen, het hoogteverschil binnenin en de lange zichtlijnen zorgen ervoor dat de omliggende natuur tot diep in de woning dringt. Op die manier staat iedere leefzone in directe relatie met zijn buitenomgeving.
Het niveauverschil tussen de eetruimte en de zitruimte wordt aan de buitenzijde van de woning vertaald in een overkraging. Vanaf de straatzijde roept men zo de illusie op van een licht volume dat zweeft.

Architect: Contour architecten

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met ÚÚn van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo