Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Vrijstaande zorgwoning in Asse

  BE   7 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Vrijstaande zorgwoning in Asse
Deze woning toont zich als een vrijstaande woning, type bungalow, met een plat dak en een lessenaarsdak. Deze woning heeft echter een volwaardige verdieping die in de grond is ingegraven en uitgeeft aan de noordzijde op de sterk afhellende tuin. Deze woning is ook een zorgwoning. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

De zorgentiteit is voorzien van een plat dak en is helemaal op het gelijkvloers gelegen. De hoofdentiteit bevindt zich onder het lessenaarsdak op het gelijkvloers en de slaapvertrekken en de garage bevinden zich in de ingegraven verdieping.
De twee entiteiten hebben de ingang, de verticale circulatie en de bergingen gemeenschappelijk.

Beide entiteiten tonen zich als ťťn geheel, maar eigenlijk ook als individuele woningen, zowel visueel door het dakenspel als functioneel omdat de ene entiteit verwijst naar de typologie van een appartement en de hoofdentiteit naar de typologie van een belle-etage woning.
De slaapkamers in de kelderverdieping krijgen daglicht via een Engelse koer die aansluit bij de de natuurlijke glooiing van de omgeving.

Architect: Licence To Build Architects-Engineers

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met ťťn van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo