Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: Moderne woning in Brussel

Mijn Huis Mijn Architect: Moderne woning in Brussel
In de voormalige tuin van hun bestaande woning in de residentiële rand rond Brussel, werd door de bewoners een nieuwe passieve woning gebouwd. Ze bestaat uit een stapeling van verdiepingen (4), die met elkaar verbonden zijn door een circulatiekoker met lift, trap en sanitair. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Het ontwerp is erop gebaseerd zoveel mogelijk verschillende functies te voorzien van een eigenheid en sfeer. Het betreft een bibliotheek, een welnessruimte, leefruimte met open keuken, tv-kamer, slaapkamers, badkamer en een studio / schrijfkamer met eigen keuken, sanitair en een indrukwekkend dakterras. Het is een oefening in het creëren van zichten naar de omgeving, en in het brengen van licht en ruimtelijkheid. Evenals in esthetiek, detaillering en een hoge performantie op vlak van comfort en energie.

We bewonderen de bewoners voor hun initiatief met deze woning. Ze bewijzen dat op bouwen geen leeftijdsgrens staat, meer nog, ze creëren een nieuwe sociale context. Het werd een parel op het plein, met een tijdloze uitstraling.

Architect: Steurbaut Architecten - 'stArchitecten'

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant