Architectuur

135 richtingaanwijzers op weg naar de woning van uw dromen

135 richtingaanwijzers op weg naar de woning van uw dromen
Op weg naar uw droomwoning? Laat u dan in de juiste richting wijzen. Tijdens Mijn Huis Mijn Architect kan u 135 woningen bezoeken in Vlaanderen en Brussel. U doet er een flinke dosis inspiratie op in een reeks woningen in de meest uiteenlopende bouwstijlen. Bovendien krijgt u een unieke kans om te peilen naar de ervaringen van de bewoners en kennis te maken met een architect.

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect, een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, is over de jaren heen uitgegroeid tot dé gelegenheid om bijzondere woningen te bezoeken en kennis te maken met de architect achter het project. Jaarlijks vinden tal van toekomstige bouwheren de weg naar een vakbekwaam ontwerper. Een architect is per slot van rekening onmisbaar in een vlot lopend bouwproces.

Laat u dus informeren én inspireren. Zowel architecten als bouwheren ontvangen u graag op zaterdag 24 en zondag 25 september van 14u tot 18u.

Creatief met ruimte – Op het ritme van het leven

Specifieke aandacht gaat dit jaar naar levenslang wonen. Kunnen we ook levenslang en aangepast wonen in het huis of appartement dat we bouwen of kopen? Is het voorzien op alle levensfases: als jongvolwassene, met of zonder kinderen, als oudere, als hulpbehoevende…? Met een beetje geluk wel, onder voorwaarde dat we het bouwproject van meet af aan goed aanpakken. De architect is daarbij een belangrijke adviseur.

Thema’s zoals aanpasbaar bouwen, kangoeroewonen en collectieve woonvormen winnen steeds meer aan belang, en zijn voor het grote publiek dan ook niet meer zo onbereikbaar als algemeen aangenomen.

De architect heeft de boeiende opgave om tendensen te combineren tot een gepaste en toekomstbestendige woonoplossing. Onder het centrale thema ‘Creatief met ruimte – Op het ritme van het leven’ toont het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect wat daarin allemaal mogelijk is.

Voor wie graag op sleeptouw genomen wordt rond een bepaald thema stippelde de organisatie enkele inspiratieroutes uit. Daarnaast kan u op de website ook een selectie maken op basis van uw eigen voorkeur.

Zo kan u op ontdekkingstocht gaan rond energiezuinig bouwen, renovatie en compact wonen: Mijn Huis Mijn Architect biedt een staalkaart van de architecturale innovaties die vandaag de toon zetten.

Alle deelnemende projecten en adresgegevens kan u raadplegen in het inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect' of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com.

Mijn Huis Mijn Architect 2016

Het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’

Het unieke inspiratieboek 'Mijn Huis Mijn Architect 2016' is een bron van informatie over bouwen en verbouwen. Naast een uitvoerige en geïllustreerde beschrijving van de woonprojecten, werpt het ook een blik op de rol van de architect in het algemeen, de nieuwe woonvormen, het compacte Japan, het toekomstig wonen. Het inspiratieboek is een goede handleiding om uw bezoek aan het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect gepast voor te bereiden. Maar ook voor niet-bezoekers is het boek een inspirerende must have.
Het inspiratieboek is vanaf vrijdag 26 augustus voor 7,50 euro verkrijgbaar in Standaard Boekhandel en bij de betere boekhandelaar.

Het openhuizenweekend Mijn Huis Mijn Architect praktisch

Datum: zaterdag 24 en zondag 25 september, van 14u tot 18u
Locatie: Vlaanderen en Brussel
Initiatiefnemer: Orde van Architecten – Vlaamse Raad
Deelnemende projecten: een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vindt u in het inspiratieboek ‘Mijn Huis Mijn Architect’ of na online registratie op de website www.mijnhuismijnarchitect.com
Bezoek: Toegang tot de deelnemende woningen is gratis. U dient u wel op voorhand te registeren op de website.
Bezoeken na afspraak: Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak. Respecteer de privacy van de bouwheer en maak op voorhand een afspraak.

Ook interessant