Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Verbouwing station Deerlijk

  BE   23 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Verbouwing station Deerlijk
In de Statiewijk te Deerlijk kreeg het voormalig stationsgebouw met erfgoedwaarde, na een lange periode van leegstand en inactiviteit, een nieuwe bestemming die haar vroegere functie van ontmoetingsplaats en kruispunt van reizigers in ere hersteld. De herbestemming resulteerde in een drievoudige invulling. U kunt dit bijzondere gebouw bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

De linker vleugel van het stationsgebouw kreeg twee logies-ruimtes met als doel buitenlands personeel tewerkgesteld bij de bouwheer en eventuele klanten een overnachting aan te bieden.
De middenvleugel, de voormalig woning van de stationschef, werd verbouwd tot een modern appartement.

De rechter vleugel, de vroegere lokettenhal en bergruimtes van het station, werd omgebouwd tot een brasserieruimte waar omwonenden, plaatselijke verenigingen en bezoekers van buiten de gemeente, elkaar in een uniek kader ontmoeten.
Het resultaat is het werk van een respectvolle restauratie samen met een hedendaagse invulling van het nieuwe programma.

Architect: Pascal Schneider Architectuur

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo