Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Nieuwbouwwoning in Leuven

  BE   22 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Nieuwbouwwoning in Leuven
Een bouwgrond in het midden van de stad, een footprint van 40m² en slechts 1 volwaardige gevel om licht en zicht te creëren. Een enorme maar ontzettend boeiende uitdaging om een hedendaagse stadswoning te ontwerpen die plaats biedt aan een op het eerste zicht normaal woonprogramma incluis ruime garage en lift. Elke vierkante meter vloer- én geveloppervlakte moest dus maximaal en creatief benut. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Op de eerste verdieping, boven garage en inkom, de slaapkamer, wat verholen in de smalle centrumstraat. Hoe verder de dag evolueert, hoe meer het wonen zich naar boven richt; naar het licht. Naar het zicht -vanuit de 'urban veranda'- over de Leuvense daken. Wonen op het ritme van de dag, op het ritme van het dagelijks leven.

Bovendien de uitdrukkelijke wens van de bouwvrouw om haar oude, versleten huis af te breken en te vervangen door een hedendaagse woning waarin ze levenslang kan blijven wonen; op het ritme van haar leven.

'Creatief met ruimte. Op het ritme van het leven.' Het DNA van deze stadswoning.

Architect: Blanco Architecten

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo