Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Ruimte in een rij

  BE   19 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Ruimte in een rij
Deze rijwoning is één van de twee woningen die het architectenbureau naast elkaar realiseerde. De woning voelt door het spel van licht en ruimte veel breder aan dan de 6 meter waarover ze beschikt. De splitlevels, dubbelhoge ruimtes en vides met bovenlicht, waardoor het licht zich tot diep in de woning een weg baant, zorgen voor een optimale ruimtelijke beleving. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Met het oog op budgetbeheersing lieten we afwerkingen zoals plafond- en muurbezetting op sommige plaatsen oordeelkundig weg. De speciaal gekozen binnensteen geeft een bijzonder karakter aan de ruimte. Het golfpatroon - dat ontstond door het productieproces – wordt in de open traphal extra benadrukt door het zenitale licht, terwijl de warmrode wand contrasteert met de zwarte stalen trap. Het niet afgewerkte plafond met de bekistingsplanken als print reflecteert de planken van het parket.

De gevel is een spel van donkere steen met doorzichtig en wit glas. De ramen werkten we weg achter de steen en we accentueerden de opengaande kaders.

Architect: TEEMA architecten

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo