Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Energiezuinige gezinswoning

  BE   16 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Energiezuinige gezinswoning
Binnen een beperkte bouwoppervlakte en de strikte verkavelingsvoorschriften, werd er in Anzegem een woning ontworpen die voldoet aan het programma, het vooropgestelde budget en de esthetische voorkeur van de klant. Deze compacte vrijstaande eengezinswoning is opgevat als een baksteen monoliet. De gevels zijn opgetrokken in een dieprode karaktersteen die de massiviteit van de woning benadrukt. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

De voorzijde van de woning heeft een eerder gesloten karakter terwijl de achtergevel zich ten volle opent naar de achtergelegen op weilanden.
Door een open plan te combineren met zorgvuldig gepositioneerde raampartijen en door een doorgedreven detaillering (verzonken raamdorpels, schuifwanden,…) vervaagt de grens tussen binnen en buiten.

Het ontwerp vertrekt vanuit een duurzaam woonconcept binnen een hedendaagse vormgeving. Door de dikke isolatieschil binnen een hoge volumecompactheid te combineren met geothermische warmtepomp behaalt de woning een zeer laag energiepeil.

Architect: BAANARCHITECTEN

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo