Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: Zwevende monoliet in Lanaken

Mijn Huis Mijn Architect: Zwevende monoliet in Lanaken
Deze halfopen gezinswoning springt in het oog door de dualiteit tussen de twee verdiepingen. Het gelijkvloerse niveau combineert een open leefzone met een gesloten functionele zone aan de straatzijde. De achtergevel en een deel van de zijgevel zijn volledig beglaasd en maken zo een sterke relatie met de tuin. Tegelijkertijd garandeert het glas een sterke lichtinval. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

De gesloten voorgevel en zijgeveldelen zijn afgewerkt in een zwart gevelmateriaal waarin de voordeur en de deur naar de berging subtiel zijn weggewerkt.
Het verdiepingsniveau in grijsbruin genuanceerde baksteen lijkt op het gelijkvloers te zweven. Hier is zuiniger omgesprongen met raamopeningen om de privacy te bewaken. Een centraal geplaatst patio zorgt voor daglicht in de ouderlijke slaapkamer en badkamer.
De twee kinderslaapkamers delen een wascel die als buffer tussen beide ruimtes fungeert. Het raam boven de inkomdeur reikt tot het dak. Het trekt de woning visueel los van de aanpalende woonst en verstrooit daglicht in de traphal.

Architect: Egide Meertens Plus Architecten

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant