Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Witte parel in St-Amandsberg

  BE   6 september 2016 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Witte parel in St-Amandsberg
Deze volledig witte woning is het spiegelbeeld van de zwarte woning die men zes jaar eerder ernaast bouwden. De grootsheid van deze zeer compacte woning halen we uit de openheid met beide patio's. Vooraan opent de eetruimte zich naar de zuidelijke patio (die we uitspaarden uit het bouwvolume zelf). We plaatsen de kok centraal in de woning met overzicht op wie binnenkomt, naar boven gaat, buiten speelt of komt aperitieven. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Het grote terras achteraan zit gezellig omsloten door de scheidingsmuur, het tuinpaviljoen (met overdekt terras) en de zitruimte. Het breed raam achteraan vormt een houten zitbank als verbindende tussenruimte. De kinderkamers zitten in de nok van het dakvolume waardoor we extra leefruimte voor hen kregen aan voorzijde.
Dit project werd samen met de bouwheer perfect binnen budget en timing gehouden dankzij keuze voor compactheid, energiezuinigheid zonder technische investeringen, gevelpleister, polierbeton.
Ontdek er ook speciale 3D-presentaties van andere (verbouw)projecten!

Architect: Enplus Architecten

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo