Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: futuristisch herenhuis in Brugge

Mijn Huis Mijn Architect: futuristisch herenhuis in Brugge
Een herenhuis uit 1905 werd volledig verbouwd tot een moderne eengezinswoning. Het dak en deel van de gevel werden doorboord door een kokervormig volume dat van de voorgevel naar de achtergevel doorloopt en binnenin helemaal open is. Deze koker herbergt de slaapkamer en badkamer. Op deze hoogte is het zicht op de Brugse vesten adembenemend. U kunt deze woning bezichtigen tijdens het weekend van 24 en 25 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016.

Bij de uitbouw (eethoek) op het gelijkvloers vormen vloer, muur en plafond één vloeiend geheel dat binnen en buiten doorloopt. Deze futuristische schil is organisch en voelt heel geborgen aan.

In de vloer van de duplexverdieping van het gelijkvloers werd een loopstrook in beloopbaar glas ingebouwd. De glazen strook loopt van voor naar achteren en zorgt zo voor een overvloed aan licht en ruimtelijkheid bij het onderliggende verdiep. De lijn van deze loopstrook loopt door in de rode beglazing van de achtergevel.

Architect: Ir. Architect Kevin Van Volcem

Ontdek op zaterdag 24 en zondag 25 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2016. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant