3 tips voor het renoveren van je badkamer

Bron: Bouw & Wonen
3 tips voor het renoveren van je badkamer
Het is niet eenvoudig om je badkamer te renoveren. Toch kun je in deze ruimte ook relatief gemakkelijk waarde toevoegen aan je huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een bubbelbad of een regendouche. Je zult op deze manier niet alleen genieten van een hogere woningwaarde, de badkamerrenovatie zorgt er ook nog eens voor dat je je meer ontspannen, kalmer en misschien zelfs gelukkiger voelt. Wil je weten hoe je je badkamer optimaal kunt renoveren? Dat kan met behulp van deze tips!

Verlichting

De badkamer zien we als onze luxe toevluchtsoord. Dit is echter niet mogelijk als je geen goede verlichting in de ruimte hebt geplaatst. Je moet eigenlijk meerdere lagen sfeer-, accent- en decoratieve verlichting installeren in de kamer. Een van de beste aanbevelingen is om een paar schansen te gebruiken die op ooghoogte zijn gemonteerd om schaduwloze verlichting te bieden voor scheren, tandverzorging en make-up. Tegenwoordig is achtergrondverlichting ook zeer populair, dit geeft namelijk diepte aan de badkamer. Echter moet je geen licht boven de spiegels plaatsen, hierdoor creŽren je juist diepe schaduwen wat je eigenlijk moet voorkomen.

Ventilatie

Misschien twijfel je nog over het installeren van een afzuigventilator. Stop daar snel mee! Douchen en badderen zullen namelijk veel vocht toevoegen aan de luchttoevoer in je woning. Als je dan niet genoeg ventilatie in de badkamer hebt, zorgt dit extra vocht in de lucht voor overlast in je huis. Het kan de groei van schimmel en meeldauw bevorderen, de lucht te plakkerig en warm doen aanvoelen, de apparatuur onnodig belasten en het energieverbruik verhogen. Een goede ventilatie zorgt echter voor een comfortabele omgeving en voorkomt gezondheidsproblemen, daarom moet je dus een afzuigventilator plaatsen in je gerenoveerde badkamer.

Douche of bad

Chillen in een bubbelbad is wat iedereen natuurlijk graag wil. Echter is het niet altijd per se een goed idee om een bad in je badkamer te plaatsen tijdens de renovatie. Ze zijn bijvoorbeeld duurder, terwijl ze ook slechter voor de planeet zijn. In dat geval kunnen douches beter zijn. Echter kun je er ook nog voor kiezen om een combinatie van een douche en bad te plaatsen in je gerenoveerde badkamer. Dit biedt je namelijk meer veelzijdigheid. De meeste mensen kiezen er echter vanwege ruimtegebrek voor om de badkuip helemaal te verwijderen bij renovatie. Hier heb je desondanks geen last van als je de douche ook in je bad plaatst.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo