Badkamers

Welk bad past het best in jouw badkamer?

Welk bad past het best in jouw badkamer?
Een bad kiezen lijkt eenvoudiger dan het is. De badkameradviseurs van X2O geven je de allerbeste tips voor het bad dat perfect in je badkamer past.

Perfect op jouw maat

Het standaardformaat van een bad is 170 x 70 cm of 180 x 80 cm. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kan je natuurlijk voor een grotere of een kleinere versie kiezen. Meten is weten. In een iets kleinere badkamer, kies je al snel voor een hoekbad of een inbouwbad. Zo maak jij optimaal gebruik van de plaats!

Niet alleen de lengte van het bad is van belang, ook de diepte verdient de juiste aandacht. Met een diepte van 50 cm kan je je makkelijk laten onderdompelen. Baden met een diepte van 60 cm geven iets meer comfort en zijn ideaal om in te duiken na een lange dag.

Heb je een schuine wand in je badkamer? Dan kan je daar makkelijk je bad kwijt. Er zijn verschillende opties: ofwel plaats je het bad loodrecht op de schuine wand, ofwel evenwijdig met de wand. Een ovalen vrijstaand bad valt daar bijvoorbeeld erg op. Een dakraam kan je de nodige ruimte bieden om makkelijk recht te kunnen staan in je bad.

Grootte en materiaal

Een bad nemen staat voor veel mensen gelijk aan de ultieme ontspanning. Het ideale moment om te relaxen en helemaal alleen alles op een rijtje te zetten. Toch kan met zijn tweeën baden ook erg gezellig zijn. Zeker in een bad dat geschikt is voor 2 personen, met de afvoer in het midden. Zo hoeft er niemand op de vervelende stop te gaan zitten. De ligflanken van zo’n bad zijn ook ruimer zodat jullie allebei comfortabel kunnen baden.

En welk materiaal kies je het best voor je bad? Da’s erg bepalend voor de kwaliteit en de uitstraling van je exemplaar. Acryl is een voor de hand liggende keuze: het is licht en makkelijk te plaatsen. Verkrijgbaar in matte en glanzende versie. Daarnaast heb je ook nog solid surface. Een materiaal van topkwaliteit dat erg duurzaam is en aangenaam aanvoelt, niet onbelangrijk toch tijdens het nemen van een bad.

Jouw persoonlijke favoriet

Natuurlijk wil je vooral een bad dat helemaal jouw stijl is. Er zijn heel wat opties: van strak tot rond en van mat tot glanzend:

  • Vrijstaande baden geven je een gevoel van luxe en zijn echte blikvangers in je badkamer. Je maakt je look helemaal compleet met een staande badkraan.
  • Hoekbaden passen elegant in elke hoek van je badkamer of je nu voor een linkse of een rechtse versie gaat. Twijfel je of je ook nog een douche wilt? Een badwand lost het dilemma voor jou op.
  • Halfvrijstaande baden gaan voor de ultieme middenweg. Ze nemen niet al te veel plaats in en ze stralen evenveel vrijheid uit als de vrijstaande tegenhangers. Je maakt bovendien optimaal gebruik van de ruimte want je plaatst ze met één zijde tegen de muur.
  • Inbouwbaden vormen altijd een mooi geheel met de andere badkameritems. De klassieker onder de baden.

Afwerken doe je natuurlijk met de bijpassende badkraan in een hippe kleur!

Weet je al welk bad je wil? Bekijk alle baden in onze webshop of kom ze in het echt bekijken in één van onze showrooms. Onze badkameradviseurs geven je met plezier goede raad.

Ook interessant